Basketbols
2010. gada 24. februāris, 00:11

"Ventspils" pieveic Grafa pārstāvēto "Šiauliai", "VEF Rīga" uzvar "Valmieru" BBL mačos

Jauns.lv

"Mastercard" BBL elites divīzijas turnīra spēlē Latvijas čempionvienība "Ventspils" savā laukumā ar 80:73 pieveica latviešu centra spēlētāja Raita Grafa pārstāvēto "Šiauliai".

"Ventspils" labā 17 punktus guva komandas jaunpienācējs Džamals Tatums, Jānis Strēlnieks izcēlās ar 12 punktiem, bet pa 11 punktiem guva Artūrs Bērziņš un Dairis Bertāns.

Tikmēr Grafs laukumā pavadīja 27 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Tāpat Grafs nopelnīja arī četras personīgās piezīmes.

BBL elites divīzijas kopvērtējumā pēc šī mača "Ventspils" komanda ar deviņām uzvarām 15 aizvadītajos mačos pakāpās uz trešo vietu, savukārt "Šiauliai" ar astoņām uzvarām 15 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr divu Latvijas klubu savstarpējā mačā otrdien "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 84:70 (16:17, 18:12, 21:24, 28:17) pieveica "Valmiera" komandu.

"VEF Rīga" komandai Alekss Renfro guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, Arnis Labucks izcēlās ar 17 punktiem, bet pa 12 punktiem guva Jurijs Aleksejevs un Tadžs Makulogs. Savukārt zaudētājiem Deivīns Deiviss izcēlās ar 23 punktiem un 12 bumbām zem groziem, bet komandas jaunpienācējs, amerikāņu saspēles vadītājs Timotijs Krovels 17 minūšu laikā guva četrus punktus.

Savā iepriekšējā spēlē "Valmiera" bija ļoti tuvu panākuma izcīnīšanai pret vienu no galvenajām turnīra favorītēm Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris", taču pagarinājumā piekāpās ar rezultātu 81:84. Savukārt "VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 96:88 pirms nedēļas uzveica Tallinas "Kalev/Cramo" no Igaunijas.

BBL elites divīzijas kopvērtējumā "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 15 aizvadītajās spēlēs ieņem piekto vietu, savukārt "Valmiera" ar pieciem panākumiem 16 mačos atrodas astotajā pozīcijā.

BBL izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai sešas labākās vienības.

LETA