Sagaidītāji ar skaļām ovācijām lidostā sveic skeletonistus Dukurus
2010. gada 26. februāris, 15:55

Sagaidītāji ar skaļām ovācijām lidostā sveic skeletonistus Dukurus

Jauns.lv

Šodien lidostā "Rīga" ar reisu no Frankfurtes Latvijā atgriezās Latvijas hokeja izlases spēlētāji un skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kurus ar skaļām ovācijām sveica ap 100 sagaidītāju.

Lidostā sportistus sagaidīt bija ieradušies arī viņu vecāki, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis.

Uzrunājot sagaidītājus, abi brāļi pateicās par līdzjutēju atbalstu un negulētajām naktīm, ko līdzjutēji pavadījuši, sekojot līdzi sacensību norisei, un izteica cerību uz arvien labākiem sasniegumiem nākotnē.

Izglītības un zinātnes ministre, sveicot Latvijas skeletonistus, uzteica lielo vecāku un treneru ieguldījumu. "Starti bija spoži, bet konkurence - milzīga," uzsvēra Koķe, vēlot, lai abiem brāļiem pietiktu spēka un izturības arī zelta medaļas iegūšanai nākotnē.

Dukurus un hokeja izlasi lidostā sagaida ar skaļām ovācijām

Ministre arī norādīja, ka viens no pirmajiem darbiem, ko viņa darīs, būs priekšlikuma virzīšana Nacionālajā sporta padomē par valsts naudas balvu piešķiršanu.

Savukārt Vrubļevskis, pasniedzot ziedus abu brāļu mātei, akcentēja to, ka šīs spēles izcēlās ar lielu ģimeniskumu, un vēlreiz uzsvēra ģimenes spēku, vēlot, lai abi sportisti piedzīvotu vēl vismaz divus olimpiskos ciklus un, cerams, nākotnē būtu redzami, abi stāvam uz viena goda pjedestāla.

Latvijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs solīja, ka jau tuvākajā nākotnē rosinās federāciju pārsaukt par Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju.

Jau ziņots, ka šodien plkst.17.30 Siguldas Svētku laukumā novada dome un iedzīvotāji sveiks skeletonistus Martinu un Tomasu Dukurus, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Martins Dukurs pagājušās nedēļas nogalē izcīnīja Latvijai olimpisko sudraba medaļu Vankūveras olimpiskajās spēlēs skeletonā, bet Tomass Dukurs ierindojās 4.vietā.

Skeletonistus, līdzīgi kā kamaniņu braucējus Andri un Juri Šicus, siguldieši sagaidīs ar Latvijas valsts karogiem, plakātiem un pašu veidotu Slavas aleju. Pasākumā aicināti piedalīties brāļi Šici, lai kopā ar siguldiešiem ekrānos vēlreiz vērotu Siguldas olimpiešu "zelta mirkļus". Olimpiešiem tiks veltīta arī uguņošana. Pasākuma laikā būs iespēja saņemt gan brāļu Dukuru, gan brāļu Šicu autogrāfus.

Kā ziņots, par godu siguldiešu izcīnītajām olimpiskajām sudraba medaļām Vankūveras olimpiskajās spēlēs kamaniņu braukšanā divniekiem un skeletonā Siguldā ir pacelti Latvijas valsts karogi.

"Mēs lepojamies ar siguldiešiem, kuri ar savu neatlaidību un mērķtiecību pierāda, ka ir pasaules līmeņa profesionāļi un izcīna augstākos apbalvojumus sportā. Aicinu visus novadniekus sagaidīt arī brāļu Dukuru atgriešanos dzimtajā Siguldā un sveikt ar augstajiem sasniegumiem, parādot, ka mēs lepojamies ar saviem novadniekiem," saka novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Pirms olimpiešu ierašanās no plkst.17 Svētku laukumā kopā ar deju kolektīvu "Vizbulīte" notiks arī vārda došanas svinības vairāk nekā septiņus metrus augstajam Siguldas sniegavīram, kuram vārdu no pirmsskolas izglītības iestāžu bērnu rosinātiem variantiem izvēlējās gandrīz 300 Siguldas novada iedzīvotāji.

LETA