Citi sporta veidi
2010. gada 2. marts, 16:21

Krievijas sporta ministrs Mutko pēc izgāšanās Vankūverā gatavs atkāpties no amata

Jauns.lv

Krievijas sporta, tūrisma un jaunatnes politikas ministrs Vitālijs Mutko pēc Krievijas komandas neveiksmīgā starta Vankūverā un valsts prezidenta Dmitrija Medvedeva kritikas ir gatavs atkāpties no amata, taču nedomā, ka sports no tā būtu ieguvējs, vēsta aģentūra "Interfakss".

Medvedevs pirmdien paziņoja, ka par olimpiskās delegācijas sagatavošanu atbildīgajām personām būtu jāuzņemas atbildība un jāatkāpjas no amatiem. Prezidents konkrētas amatpersonas nenosauca, taču visvairāk kritiku līdz šim ir saņēmuši Mutko un Krievijas olimpiskās komitejas prezidents Leonīds Tjagačovs.

Naktī uz otrdienu atgriežoties dzimtenē no olimpiskajām spēlēm Vankūverā, Mutko žurnālistiem paziņoja, ka no amata varētu aiziet, lai gan Krievijas sportistu startu Vankūverā viņš neuzskata par izgāšanos, bet par objektīvu realitāti. Mutko norādīja, ka tuvākajā laikā Krievijā jāmaina sporta attīstības sistēma. "Sportā brīnumi nenotiek. Mums vajag, minimums, sešus līdz astoņus gadus, lai izaudzinātu jaunu olimpiešu paaudzi. Nopietns darbs tikai ir sācies, un to mēs pabeigsim ne ātrāk kā pirms 2018. gada olimpiskajām spēlēm," sacīja Mutko.

Krievija olimpiskajās spēlēs Vankūverā izcīnīja 15 medaļu, taču tikai trīs no tām bija zelta, kas ir visu laiku sliktākais rādītājs valsts vēsturē. Nākamās ziemas olimpiskās spēles norisināsies Sočos.

BNS