2dienas
11stundas
22minūtes
22sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kasjauns.lv lietotāji un Šuplers izvēlas Edgaru Masaļski

Kasjauns.lv lietotāji un Šuplers izvēlas Edgaru Masaļski

Jauns.lv

Nacionālais ziņu portāls kasjauns.lv veica aptauju, lai noskaidrotu lietotāju viedokli par to, kuram būtu jāstājas “Dinamo” vārtos pirmajā izslēgšanas spēļu mačā pret Sanktpēterburgas SKA.

Kasjauns.lv lietotāji un Šuplers izvēlas Edgaru Ma...
kasjauns.lv lietotāji izvēle pārliecinoši sliecas par labu Edgaram Masaļskim.
kasjauns.lv lietotāji izvēle pārliecinoši sliecas par labu Edgaram Masaļskim.

Spēle notiks jau šovakar 18:00 Sanktpēterburgā.

Kasjauns.lv lietotāju balsojumā, kurā piedalījās vairāk nekā 700 respondentu, par neapšaubāmu līderi kļuva Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Edgars Masaļskis, kurš nopelnīja gandrīz 78 procentu balsu. Šāda izvēle nav pārsteidzoša, jo tieši Edgars sezonas otrajā pusē ir kļuvis par dinamiešu pirmo vārtu vīru un arī viņa statistikas rādītāji ir labāki nekā partneriem. Masaļskis šosezon “Dinamo” vārtos ir stājies 37 spēlēs, kurās izcīnījis 17 uzvaras un piedzīvojis 12 zaudējumus, bet astoņas reizes ticis nomainīts. Edgars KHL regulārajā sezonā ir atvairījis 91 procentu sāncenšu metienu, bet vidēji mačā savos vārtos ielaidis 2,84 ripas.

Lai cik dīvaini tas būtu, kasjauns.lv balsojumā otro vietu ar teju 13 procentiem balsu ieņēmis ir “Dinamo” nomināli trešais vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš šajā sezonā KHL vēl nav aizvadījis nevienu spēli. Ar Muštukova stāšanos vārtos mēs varētu pamatīgi šokēt Sanktpēterburgas SKA, taču laikam Ervīns šāda līmeņa hokejam vēl nav gatavs, par ko liecina arī fakts, ka uz pirmajiem diviem izslēgšanas mačiem viņš kopā ar komandu nemaz nav devies, bet palicis Rīgā, kur trenējas kopā ar “Dinamo/Juniors” hokejistiem.

Tikai trešais aptaujā ar nepilniem desmit procentiem balsu ir pagājušās sezonas “Dinamo” “supervārtsargs” un šīs sezonas sākuma pirmais numurs čehu mūris Martins Pruseks. Pēdējos mačos Martins nestāv slikti, bet nav arī vilcējs, ko pierāda uzvarēto un zaudēto spēļu attiecība. 28 spēlēs septiņas uzvaras un 15 zaudējumi, bet sešas reizes ticis nomainīts. Martins KHL regulārajā sezonā ir atvairījis 90,3 procentus sāncenšu metienu, bet vidēji mačā savos vārtos ielaidis 3,13 ripas, kas uz lieliskās pagājušās sezonas statistikas fona izskatās gaužām pieticīgi; Prusekam pagājušajā sezonā – 94,1 procents atvairītu sāncenšu metienu, bet vidēji mačā savos vārtos ielaistas tikai 1,70 ripas.