Maikls Džordans oficiāli kļūst par NBA kluba Šarlotes "Bobcats" īpašnieku
Basketbols
2010. gada 18. marts, 09:56

Maikls Džordans oficiāli kļūst par NBA kluba Šarlotes "Bobcats" īpašnieku

Jauns.lv

Basketbola leģenda Maikls Džordans trešdien kļuvis par pirmo bijušo Nacionālās Basketbola līgas (NBA) spēlētāju - kādas NBA komandas īpašnieku.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība aizklātā balsojumā oficiāli apstiprināja piecas reizes par NBA izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju kļuvušo Maiklu Džordanu kā vienīgo Šarlotes "Bobcats" kluba īpašnieku. Līdz ar to Džordans kļuva par pirmo bijušo spēlētāju, kurš kļuvis par kādas NBA komandas vienīgo īpašnieku.

Džordans kontrolēs ne tikai visu klubā "Bobcats" notiekošo, bet būs arī atbildīgs par Šarlotes kluba mājas spēļu arēnu "Warner Cable Arena".

""Bobcats" komandas iegādāšanās bija mans galvenais mērķis pēc spēlētāja karjeras beigām," izteicās Džordans. "Esmu priecīgs par doto iespēju veidot spēcīgu komandu, lai nākotnē uzvarētu NBA čempionātā. Turklāt "Bobcats" vienība atrodas manā dzimtajā štatā Ziemeļkarolīnā."

"Es apsolu, ka darīšu visu iespējamo, lai Šarlotē būtu spēcīga komanda ar augstiem mērķiem," piebilda Džordans.

Džordans "Bobcats" akciju kontrolpaketi nopirka no Boba Džonsona, kurš 2004.gadā par komandas iegādi samaksāja 300 miljonus ASV dolāru (155 miljonus latu). Iepriekš Džordanam piederēja samērā maza "Bobcats" komandas akciju pakete. Pēdējo piecu sezonu laikā, kas "Bobcats" vienībai nav bijušas īpaši veiksmīgas, Šarlotes komanda ir zaudējusi vairākus ietekmīgus sponsorus un arī līdzjutējus.

NBA Austrumu konferences kopvērtējumā "Bobcats" basketbolisti ar 34 uzvarām 66 aizvadītajās spēlēs patlaban ieņem sesto vietu un turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Džordans, kuru daudzi uzskata par visu laiku labāko basketbolistu, savas spēlētāja karjeras laikā ar Čikāgas "Bulls" komandu kļuva par seškārtēju NBA čempionu un piecas reizes ticis atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju. Pagājušā gada aprīlī viņu uzņēma basketbola Slavas zālē.

LETA