"Bayern" un Lionas "Olympique" uzvar pirmajās UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēs
Futbols
2010. gada 31. marts, 00:03

"Bayern" un Lionas "Olympique" uzvar pirmajās UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēs

Jauns.lv

Uzvaras pirmajās UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfināla spēlēs otrdien izcīnīja Vācijas klubs Minhenes "Bayern" un Francijas vienība Lionas "Olympique".

"Bayern" tikās ar Anglijas čempionvienību Mančestras "United", savā laukumā izraujot uzvaru dramatiskā mača izskaņā ar rezultātu 2:1 (0:1). Šajā mačā rezultātu jau otrajā minūtē atklāja "United" uzbrucējs Veins Rūnijs, kurš nonāca pirmais pie bumbas pēc centrējuma. Rezultātu "Bayern" izlīdzināja 77.minūtē, kad precīzs bija Franks Riberī. Mača izskaņa bija dramatiska, tomēr nedaudz vairāk veiksme uzsmaidīja mājiniekiem un kompensācijas laikā Ivica Oličs izrāva uzvaru.

Otrajā mačā tikās divi Francijas klubi - no 2001. līdz 2008.gadam valsts čempionātā uzvarējusī "Olympique" vienība savā laukumā uzņēma pagājušās sezonas čempionvienību Bordo "Girondins". Rezultātu desmitajā minūtē atklāja "Olympique" futbolists Lisandro Lopess, bet jau pēc četrām minūtēm Maruāns Šamaks panāca izlīdzinājumu. 33.minūtē Mišels Bastošs vēlreiz vadībā izvirzīja mājiniekus, bet 77.minūtē Lopess realizēja 11 metru soda sitienu un "Olympique" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1 (2:1).

Šī pāra atbildes mači notiks 7.aprīlī.

Trešdien notiks pārējās ceturtdaļfināla spēles, kad pagājušā gada turnīra čempionvienība "Barcelona" no Spānijas tiksies ar citu Anglijas klubu Londonas "Arsenal", bet Krievijas klubs Maskavas CSKA spēkosies ar Itālijas čempionvienību Milānas "Inter". Šī pāra atbildes mači norisināsies 6.februārī.

Pusfinālā "Bayern" un "United" pāra uzvarētājs tiksies ar kādu no Francijas klubiem, bet CKSA un "Inter" pāra uzvarētājs tiksies ar "Barcelona" un "Arsenal" dueļa spēcīgāko komandu.

„Bayern” savā laukumā izrauj uzvaru pret Mančestras „United” – video:
Francijas derbijā uzvar „Lyon” – video:

Astotdaļfinālā pēdējo četru sezonu Itālijas čempionvienība Milānas "Inter" divu spēļu summā pieveica Londonas "Chelsea" no Anglijas, bet CSKA pārspēja Spānijas vienību "Sevilla". "Barcelona" pieveica Vācijas klubu "VfB Stuttgart", savukārt Francijas čempionvienība Bordo "Girondins" pārspēja Grieķijas komandu Pireju "Olympiacos". Minhenes "Bayern" divu spēļu summā astotdaļfinālā pārspēja Itālijas vienību Florences "Fiorentina", "Arsenal" pieveica Portugāles klubu "Porto", Lionas "Olympique" no turnīra izslēdza ambiciozo Spānijas klubu Madrides "Real", bet Anglijas čempionvienība Mančestras "United" sagrāva Itālijas komandu "AC Milan".

Turnīra fināls notiks 22.maijā Madridē.

LETA