Arī šovasar notiks KHL jauno spēlētāju drafts

Jauns.lv

Arī šovasar norisināsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju drafta ceremonija, nolemts ceturtdien notikušajā KHL komandu pārstāvju sanāksmē.

Arī šovasar notiks KHL jauno spēlētāju drafts...

Tā sistēma un reglaments tiks izstrādāts tuvākajā laikā.

Pirmoreiz KHL drafts risinājās pagājušajā vasarā. Toreiz tas risinājās četrās kārtās. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" draftā izvēlējās latviešus Robertu Bukartu, Robertu Jekimovu un Andri Džeriņu, kā arī latviešu izcelsmes hokejistu Aināru Podziņu. Tikmēr cits KHL klubs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" otrajā kārtā izvēlējās vēl vienu latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" sistēmā.

Tāpat KHL klubu sanāksmē nolemts palielināt līgas algu griestus no 620 miljoniem rubļu (11 miljoniem latu) līdz 700 miljoniem rubļu (12,5 miljoniem latu). Hokejisti vecumā no 17 līdz 21 gadam nevarēs pelnīt mazāk par 750 000 rubļu sezonā (13 350 latu), bet hokejisti, kas vismaz 22 gadus veci, - ne mazāk par trijiem miljoniem rubļu (53 350 latiem).

KHL struktūra un izspēles formula nākamajā sezonā netiks izmainīta. Līdz ar to čempionātā, visticamāk, paliks 24 komandas.

Vēlmi piedalīties nākamās sezonas čempionātā izteikušas sešas jaunas vienības. 2010./2011.gada sezonā KHL vēlētos iesaistīties šobrīd Krievijas otrās spēcīgākās - augstākās - līgas komandas Hantimansijskas "Jurga", Tjumeņas "Gazovik" un Maskavas "Kriļja Sovetov", kuru pārstāv Latvijas hokejists Sergejs Pečura. Tāpat iesaistīties KHL čempionātā vēlētos Čehijas otrās līgas klubs Hradeckrāloves "Lev", jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra" un Ukrainas komanda Kijevas "Budiveļņik". Sākotnēji nodomu protokolu iesaistīties KHL parakstīja arī Zviedrijas otrās spēcīgākās - "Allsvenskan" - līgas klubs Stokholmas AIK, tomēr, tā kā Zviedrijas Hokeja federācija nav rekomendējusi to darīt, komanda KHL čempionātā neiesaistīsies. Kā vēsta līga, šobrīd vislielākās cerības iesaistīties čempionātā ir "Jurga" un "Budiveļņik" vienībām, jo to pieteikumos ir gan infrastruktūras, gan finansiālās garantijas. Kā Krievijas medijiem pastāstīja KHL viceprezidents Vladimirs Šalajevs, "Lev" un "Vētra" ir nopietna infrastruktūra un menedžments, tomēr nav pietiekošas finansiālās garantijas. "Tjumeņ" komandai nav pienācīgas infrastruktūras, bet "Kriļja Sovetov" pieteikumu, kas tika iesniegts pēdējā brīdī, Šalajevs nosauca par "tikai pieteikumu".