Znaroka trenētā MVD apmaksās līdzjutējai plastisko operāciju
2010. gada 6. aprīlis, 13:09

Znaroka trenētā MVD apmaksās līdzjutējai plastisko operāciju

Jauns.lv

KHL kluba Balašihas MVD līdzjutējai Oksanai Hļapinai Gagarina kausa Rietumu konferences otrā finālmača laikā pamatīgi nepaveicās, jo viņai trāpīja no laukuma izlidojusi ripa.

Parasti, ja ripa ielido tribīnēs, līdzjutēji ir priecīgi, jo savā īpašumā iegūst suvenīru, taču šoreiz ripas lidojuma ātrums bija pārāk liels un precīzi trāpīja centrālajā sektorā, kuru neaizsedz aizsargtīkls, bet gan tikai apmale, sēdošajai fanei, ziņo Krievijas mediji. Oksana ir kaislīga Balašihas MVD un īpaši tās vārtsarga Maikla Gārneta līdzjutēja. Taču sērijas otrais mačs viņai paliks atmiņā ne vien ar pamatīgu traumu, bet arī ar mīļotā kluba zaudējumu.

Mača izskaņā pēc kāda neveiksmīga rikošeta laukuma centrā, kad MVD aizsargs Jurijs Boikovs centās atdot piespēli, ripa izlidoja no laukuma un trāpīja 30 gadu vecajai Oksanai Hļapinai tieši pa seju. Neraugoties uz spēcīgo triecienu, MVD līdzjutēja samaņu nezaudēja un tūlīt pat devās pie tribīnēs sēdošajiem medicīnas darbiniekiem, kuri piecatā centās sniegt cietušajai palīdzību. Tomēr traumas izrādījās pārāk nopietnas un Oksana tika nogādāta vietējā slimnīcā, kur ķirurgi centās atbīdīt atpakaļ salauztos deguna kaulus. Tāpat nelaimīgajai līdzjutējai tika konstatēts arī smadzeņu satricinājums. Kā vēlāk izrādījās, ar pirmo ķirurģisko iejaukšanos Oksanai Hļapinai izrādīsies par maz, jo viņai būs nepieciešama arī plastiskā operācija, kuru klubs segs par saviem līdzekļiem, informēja MVD preses sekretārs Vladimirs Samohins.

Kluba preses pārstāvis pastāstīja, ka viņi vēlējās Oksanu uzaicināt arī uz trešdien Balašihā gaidāmo sērijas piekto maču, taču pašlaik nav skaidra cietušās līdzjutējas pašsajūta un veselības stāvoklis. Tāpat Samohins pastāstīja, ka MVD mēģinās savā un Maikla Gārneta vārdā mierināt fani ar dažādiem suvenīriem un dāvanām.

Intervijā portālam lifesports.ru Oksana pastāstīja, ka no slimnīcas viņa izrakstījusies, jo viņai ir mazs bērns, kurš nevar bez mammas iztikt (cietušās dēls ļoti pārdzīvoja par savu mammu un nespēja valdīt asaras ilgu laiku pēc negadījuma). Viņa arī notikušajā nevaino hokejistus, jo tas ir viņu darbs, tiesa, cietusī nedaudz ir neizpratnē par līdzjutēju drošību Balašihas ledus pilī, jo ripa lidojusi tik ātri, ka viņa to vispār nav pamanījusi, bet nekādu drošības tīklu, kas viņu aizsargātu nav bijis.

Izrādās, šis nav vienīgais gadījums KHL izslēgšanas spēlēs, kad ripa traumē skatītājus. Šāds negadījums noticis arī Austrumu konferences otrā finālmača starp Ufas “Salavat Julajev” un Kazaņas “AK Bars”, kad ripa tieši pa pieri trāpīja kādai ufiešu līdzjutējai, uz ko pirmais reaģēja “Salavata” un Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs, kurš mēģināja cietušo nogādāt pie ārstiem, taču fane piespieda pie pieres šalli un nolēma noskatīties spēli līdz beigām.

Atgādinām, ka Rietumu konferences finālsērijā līdz četrām uzvarām starp Balašihas MVD un Jaroslavļas “Lokomotiv” pašlaik rezultāts ir 2:2, savukārt Austrumu finālā nedaudz negaidīti Kazaņas “AK Bars” ir vadībā pār Ufas “Salavat Julajev” ar 3:0. Austrumu konferences nākamais mačs notiks 6. aprīlī, Rietumu – 7. aprīlī.

kasjauns.lv/Foto: LETA