Bārtulis nespēlē, "Flyers" iekļūst Stenlija kausā
Neskatoties uz negatīvo lietderības koeficientu (-12), Oskara Bārtuļa pirmā regulārā sezona NHL noteikti ir pagājusi pozitīvā zīmē.
Hokejs
2010. gada 12. aprīlis, 08:37

Bārtulis nespēlē, "Flyers" iekļūst Stenlija kausā

Jauns.lv

Iztiekot bez Latvijas aizsarga Oskara Bārtuļa, Filadelfijas "Flyers" cīņā par vietu NHL izslēgšanas turnīrā pēdējā regulārās sezonas spēlē ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ņujorkas "Rangers" un turpinās cīņu par Stenlija kausu.

Abām komandām pirms regulārās sezonas pēdējās spēles bija vienāds punktu skaits, un uzvaras cena bija iekļūšana izslēgšanas turnīrā. "Flyers" izšķirošos vārtus pēcspēles metienu sērijā guva Klods Žirū, pārspējot "Rangers" vārtsargu Henriku Lundkvistu, bet pirms tam ar precīziem metieniem izcēlās viesiem Džodijs Šellijs, bet filadelfiešiem izlīdzinājumu vairākumā panāca Mets Kārls.

Spēles interesantākie momenti - video:

Filadelfijas klubs Austrumu konferencē ieņēma 7. vietu un ceturtdaļfinālā spēlēs ar Ņūdžersijas "Devils". Pirmā spēle sērijā līdz četrām uzvarām paredzēta trešdien.

Savā debijas sezonā NHL 23 gadus vecais latviešu aizsargs "Flyers" sastāvā aizvadījis 53 spēles, kurās sakrājis deviņus rezultativitātes punktus (1+8), nopelnīja 28 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu mīnus 12.

Rietumu konferencē jau iepriekš vietu izslēgšanas turnīrā bija nodrošinājusi Raita Ivanāna Losandželosas "Kings", kas regulāro sezonu noslēdza ar uzvaru 2:1 pagarinājumā pār Kolorādo "Avalanche". Ivanāns spēlēja sešas minūtes un desmit sekundes, kuru laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu, devās izciest divas soda minūtes par komandas sastāva skaitlisko pārākumu, un viņa lietderības koeficients bija neitrāls. Uzvarētājiem vārtus guva Džarets Stolls un Dastins Brauns, bet visiem mača rezultātu atklāja Raiens Stoā.

Spēles interesantākie momenti - video:

Šīs sezonas aizvadītajos 60 mačos Ivanāns pie rezultativitātes punktiem netika, nopelnīja 136 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu (-8).

Losandželosas "Kings" izslēgšanas turnīru Rietumu konferencē uzsāks ceturtdien pret Vankūveras "Canucks".

kasjauns.lv/Foto: AFP