SK "Cēsis" treniņā piedalās deviņas basketbolistes
Basketbols

SK "Cēsis" treniņā piedalās deviņas basketbolistes

Jauns.lv

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pagājušās sezonas čempionvienības "Cēsis" treniņā pirmdien piedalījās deviņas spēlētājas, kuras visas būs gatavas otrdien spēlēt LSBL finālsērijas ceturtajā mačā, aģentūrai LETA atklāja "Cēsis" komandas ģenerālmenedžeris Arvīds Rasa.

SK "Cēsis" treniņā piedalās deviņas basketbolistes...

Paredzams, ka lietuviete Rima Valentiene varētu būt SK "Cēsis" jaunā sastāva līdere.
Paredzams, ka lietuviete Rima Valentiene varētu būt SK "Cēsis" jaunā sastāva līdere.

Rasa piebilda, ka sarunas ar Eglīti notiek jau šovakar, savukārt ar Menu tiks runāts, visticamāk, otrdien no rīta.

"Cēsis" svētdien pēc LSBL finālsērijas trešās spēles atlaida vienības galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu un fiziskās sagatavotības treneri Māri Bružiku. Pēc šī lēmuma četras vienības spēlētājas Mena, Tāre, Eglīte un Anete Horelika paziņoja, ka arī pametīs komandu.

"Cēsis" komandas galvenais treneris līdz šīs sezonas beigām būs vīriešu komandas Jelgavas "Zemgale" galvenais treneris Varis Krūmiņš. Ažiotāža saistībā ar Zvirgzdiņu izraisījās jau pēc sērijas otrās spēles, kurā "Cēsis" uzvarēja ar 62:51. Pēc tās komandas prezidents Krišjānis Kļaviņš paziņoja, ka pāris stundas pirms mača treneris savā dzīvoklī esot uzņēmis sīvāko konkurentu "TTT Rīga" vadību, iespējams, risinot pārrunas par pārcelšanos uz galvaspilsētas vienību. Tāpat Kļaviņš norādīja uz aizdomīgām trenera darbībām izšķirošajā regulārā turnīra spēlē par pirmo vietu, kurā "Cēsis" cieta smagu zaudējumu, un pirmajā finālspēlē. Savukārt trešajā spēlē "Cēsu" komanda zaudēja "TTT Rīga" vienībai ar 53:77, nonākot zaudētājas lomā ar 1-2 arī visā sērijā līdz trim uzvarām.

Pēc Latvijas čempionāta fināla, "Cēsis" komandu gaida starts arī Lietuvas čempionāta finālā, kur tā tiksies ar Viļņas "Teo" vienību.

Krūmiņš pagājušajā nedēļā kopā ar "Zemgales" komandu nespēja pārvarēt Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas ceturtdaļfināla barjeru, sērijā ar 0-2 piekāpjoties pagājušās sezonas čempionvienībai "Ventspils".