Treisijs Makgreidijs pieļauj karjeras beigšanu
Basketbols
2010. gada 16. aprīlis, 08:53

Treisijs Makgreidijs pieļauj karjeras beigšanu

Jauns.lv

NBA kluba Ņujorkas "Knicks" slavenais aizsargs Treisijs Makgreidijs pieļauj profesionālās karjeras beigšanu, ja vasarā paredzētie treniņi nedos pārliecību par spēlēšanu visaugstākajā līmenī, kā iepriekš.

"Ja šovasar mana kondīcija neuzlabosies, es likšu punktu savai karjerai. Tādā gadījumā nav jēgas turpināt," trešdien paziņoja savainojumu nomocītais spēlētājs. Pēdējās divās sezonās viņš piedalījies tikai 65 spēlēs, no kurām 24 "Knicks" sastāvā pēc pāriešanas no Hjūstonas "Rockets" vienības šī gada februārī.

Lai gan savā debijas mačā "Knicks" sastāvā Makgreidijs guva 26 punktus, viņš kopumā sezonā vidēji spēja iemest tikai 8,2 punktus. Tas ir par aptuveni 13 punktiem mazāk nekā vidēji NBA karjeras laikā vienā spēlē. Makgreidijs atzīst, ka "Knicks" sastāvā ne tuvu neparādīja savu labāko sniegumu, bet vismaz pārbaudīja savu varējumu laukumā pēc ilgas pauzes bez basketbola.

Taču starpsezonā Makgreidijs cītīgi trenēšoties, noalgošot labākos ārstus un terapeitus, lai tomēr varētu turpināt karjeru NBA. Šobrīd viņš kļuvis par brīvo aģentu, un tiek apšaubīts, ka spēlētāja karjera turpināsies "Knicks" komandā.

Makgreidijs ir septiņkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks un divas sezonas bijis NBA regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Makgreidijs šajā sezonā pelnīja ap 23 miljoniem ASV dolāru (11,9 miljoniem latu), kopumā NBA aizvadījis 814 spēles, vidēji mačā gūstot 21,5 punktus.

Savukārt "Knicks" šosezon nespēja iekļūt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā, jo Austrumu konferencē finišēja 11. vietā, izcīnot tikai 29 uzvaras 82 spēlēs.

LETA