Basketbols

SK "Cēsīm" zaudējums pirmajā Lietuvas čempionāta finālmačā

Jauns.lv

Lietuvas Sieviešu basketbola čempionāta (LMKL) pirmajā finālspēlē otrdien Latvijas klubs "Cēsis" ar rezultātu 68:86 (18:20, 14:16, 15:24, 21:26) izbraukumā zaudēja Viļņas "Teo" vienībai.

SK "Cēsīm" zaudējums pirmajā Lietuvas čempionāta f...

Vēl trešās ceturtdaļas sākumā "Cēsu" komanda atradās vadībā ar 38:36, tomēr turpinājumā mājinieces veica izrāvienu 19:2, iegūstot drošu pārsvaru, kuru cēsnieces vairs nespēja atspēlēt.

Rezultatīvākā "Cēsu" komandā šajā mačā ar 23 gūtajiem punktiem bija lietuviete Rima Valentiene, savukārt 18 punkti Kristenas Menas kontā. Tikmēr "Teo" vienības labā Lindseja Hārdinga guva 26 punktus.

Sērija risināsies līdz vienas komandas trijām uzvarām. Otrais mačs plānots trešdien Viļņā.

Jau ziņots, ka vēl tikai pagājušajā nedēļā "Cēsu" komanda spēlēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijā, kurā ar rezultātu 2-3 zaudēja "TTT Rīga" komandai.

Pēc LSBL finālsērijas trešās spēles "Cēsis" atlaida vienības galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu un fiziskās sagatavotības treneri Māri Bružiku. Ceturtā finālspēle pie komandas stūres bija pirmā jaunajam galvenajam trenerim Varim Krūmiņam, kurš šosezon trenēja vīriešu komandu Jelgavas "Zemgale". Ažiotāža saistībā ar Zvirgzdiņu izraisījās jau pēc sērijas otrās spēles, kurā "Cēsis" uzvarēja ar 62:51. Pēc tās komandas prezidents Krišjānis Kļaviņš paziņoja, ka pāris stundas pirms mača treneris savā dzīvoklī esot uzņēmis sīvāko konkurentu "TTT Rīga" vadību, iespējams, risinot pārrunas par pārcelšanos uz galvaspilsētas vienību. Tāpat Kļaviņš norādīja uz aizdomīgām trenera darbībām izšķirošajā regulārā turnīra spēlē par pirmo vietu, kurā "Cēsis" cieta smagu zaudējumu, un pirmajā finālspēlē.

Pēc notikušā "Cēsu" komandu pameta arī basketbolistes Ieva Tāre un Anita Mikāle.