Hokejs

Detroitas „Red Wings” iekļūst Stenlija kausa otrajā kārtā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas septītajā un izšķirošajā spēlē Detroitas "Red Wings" viesos ar 6:1 (0:0, 4:1, 2:0) sagrāva Fīniksas "Coyotes" vienību un iekļuva konferences pusfinālā.

Detroitas „Red Wings” iekļūst Stenlija kausa otraj...

Visā sērijā "Red Wings" izcīnīja minimālu uzvaru ar 4-3.

Spēles pirmā trešdaļa aizvadītajā spēlē noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet otrā perioda sākumā Pāvels Dacjuks ar dažu minūšu intervālu guva divus vārtus un būtiski palielināja savas komandas izredzes uz labvēlīgu rezultātu. Laukuma saimnieki neilgi pēc tam vienus vārtus atguva, bet spēles turpinājumā precīzi bija tikai "Red Wings" hokejisti. Divus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli izdarīja titulētais zviedru hokejists Niklass Lidstrēms, kuram pēc divām dienām paliks 40 gadi, bet pārējos vārtus uzvarētāju labā guva Breds Stjuarts un Tods Bertuci. Jāatzīmē, ka ar trim rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Detroitas komandas hokejisti Henriks Zeterbergs un Braiens Rafaļskis. Kopumā "Red Wings" izdarīja 50 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr "Coyotes" par 17 mazāk. Detroitiešu vārtsargs Džimijs Hovards atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem.

Sērijas pirmajā spēlē "Coyotes" uzvarēja izbraukumā ar 3:2, bet nākamajā spēlē turpat, Detroitā zaudēja ar 4:7. Pēc tam pirmajā spēlē izbraukumā "Red Wings" zaudēja ar 2:4, bet ceturtajā mačā revanšējās ar 3:0. Sērijas piektajā mačā Detroitas vienība viesos uzvarēja ar 4:1, bet sestajā savā laukumā piekāpās ar 2:5.

Nākamajā kārtā "Red Wings" tiksies ar Sanhosē "Sharks" komandu, kas izlikta ar pirmo numuru Rietumu konferencē.

Pašlaik vēl nav zināms tikai viens Austrumu konferences pusfinālists, jo trešdien septīto spēli aizvadīs Monreālas "Canadiens" un Vašingtonas "Capitals" komandas. Tas noteiks arī latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētās Filadelfijas "Flyers" vienības pretiniekus Austrumu konferences pusfinālā. Ja uzvarēs "Capitals" vienība, kurā par vārtsargu treneri strādā Artūrs Irbe, tad tieši tā nākamajā kārtā cīnīsies ar "Flyers" komandu, bet ja triumfēs "Canadiens", tad "Flyers" spēlēs ar Bostonas "Bruins" vienību.

LETA