Latvijas hokeja izlase piekāpjas Slovākijai, esot vadībā ar 3:0
Edgars Masaļskis aizvadītajā mačā vairākas reizes glāba Latvijas izlasi, jo mūsu laukuma spēlētāji pieļāva ļoti daudz muļķīgu kļūdu savā zonā.
Hokejs
2010. gada 2. maijs, 20:20

Latvijas hokeja izlase piekāpjas Slovākijai, esot vadībā ar 3:0

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase savā pirmspēdējā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam Vācijā, svētdien izbraukumā ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:3) zaudēja Slovākijas valstsvienībai.

Latvijas izlases labā vārtus guva Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš un Sergejs Pečura, bet Slovākijas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Rihards Lintners, Andrejs Podkonickis, Mareks Zagrapans un Ivans Majeskis.

Spēles sākumā iniciatīva piederēja Latvijas komandai, kas jau mača ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad Karsums izslidoja no aizvārtes un ar negaidītu metienu pārspēja Slovākijas izlases vārtsargu Rastislavu Staņu. Šajā brīdī abās komandās bija pa četriem laukuma spēlētājiem. Turpinājumā mača gaita bija izlīdzinājusies un arī Slovākija izveidoja pāris bīstamus pretuzbrukumus, tomēr Latvijas izlases vārtos pārliecinoši darbojās Edgars Masaļskis. Trīs minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām divu minūšu noraidījumu nopelnīja Karsums, tomēr vairākumā mājinieki spēlēja diezgan pasīvi un izdarīja tika vienu metienu pa vārtiem, kas neradīja nekādas briesmas Latvijas izlases vārtiem.

Otro trešdaļu ļoti sekmīgi iesāka Latvijas izlase, kas 31 sekundes laikā guva divus vārtus un izvirzījās pārliecinošā vadībā ar 3:0. Vispirms Džeriņš ar spēcīgu un precīzu metienu vārtu augšējā stūrī guva otros vārtus, bet pēc tam Pečura nodemonstrēja lielisku individuālo meistarību un izslidoja viens pret Staņu, kurš šajā situācijā bija bezspēcīgs. Ieguvuši trīs vārtu pārsvaru, Latvijas izlases hokejisti sāka pieļaut vairākas kļūdas aizsardzībā, par ko tika sodīti ar noraidījumiem. Slovākijas valstsvienība šādas kļūdas nepiedeva un mača 27.minūtē Lintners ar patālu metienu pirmo reizi šajā spēlē pārspēja Masaļski. Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs cīņa ritēja līdzīgi un nevienai komandai neizdevās gūt vēl kādus vārtus.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlases spēle uzbrukumā un daļēji arī aizsardzībā bija pajukusi, ko ļoti sekmīgi izmantoja Slovākija, kas ne tikai prata izlīdzināt rezultātu, bet arī guva uzvaras vārtus divas ar pusi minūtes pirms spēle beigām. Latvijas komanda vēl centās atspēlēties, nomainot arī Masaļski pret sesto laukuma spēlētāju, taču šie centieni panākt neizšķirtu nevainagojās panākumiem.

Šajā spēlē nepiedalījās Latvijas izlases vadošā uzbrucēju maiņa Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Cipulis.

Pirmdien abas komandas tiksies atkārtoti un Latvijas izlasei tā būs pēdējā un sestā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta.

Ceturtdien un piektdien Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Baltkrieviju, abās izcīnot uzvaras - pirmajā spēlē ar 3:2, bet otrajā - ar 2:1. Ceturtdienas spēlē traumu guva Jēkabs Rēdlihs, kuram ripa kādā epizodē neveiksmīgi trāpīja pa iepriekš vairākas reizes traumēto potīti. Rēdlihs nepiedalījās piektdienas mačā un aizsargs nespēlēs arī abos plānotajos mačos ar Slovākiju.

Pēc piektdien notikušās spēles no Latvijas hokeja izlases tika atskaitīti uzbrucēji Roberts Bukarts un Aleksejs Širokovs, kuri līdz ar to nespēlēs pasaules čempionātā Vācijā. Savukārt trešdien no Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksta tika svītroti uzbrucēji Ronalds Cinks un Elviss Želubovskis.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Francijas izlasi. Pirmajā spēlē Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1, bet dienu vēlāk bija pārāka ar 2:0.

Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

LETA/Foto: LETA