Herberts Vasiļjevs treniņā guvis savainojumu

Herberts Vasiļjevs treniņā guvis savainojumu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases kapteinis un viens no uzbrukuma līderiem Herberts Vasiļjevs svētdien notikušajā valstsvienības treniņā Manheimā SAP arēnā guvis savainojumu.

Herberts Vasiļjevs treniņā guvis savainojumu...
Herberts Vasiļjevs neapšaubāmi ir viens no Latvijas izlases vadošajiem hokejistiem, kurš spēlē gan vienādos sastāvos, gan vairākumā un mazākumā.
Herberts Vasiļjevs neapšaubāmi ir viens no Latvijas izlases vadošajiem hokejistiem, kurš spēlē gan vienādos sastāvos, gan vairākumā un mazākumā.

Izspēlējot pēdējo gadu Latvijas hokeja izlases vārīgo vietu – vairākumu, pēc kāda no partneru metieniem Herbertam ripa neveiksmīgi trāpīja pa cirkšņa apvidū. Pirmās maiņas centra uzbrucējs bija spiests pārtraukt treniņu, taču, pēc paša hokejista un komandas fizioterapeitu domām, komandas kapteinis būs gatavs iziet uz ledus jau spēlē pret Kanādu.

Herberts Vasiļjevs pasaules čempionāta pirmajā spēlē pret Šveici uz ledus pavadīja 20 minūtes un 10 sekundes (ilgākais spēles laiks no uzbrucējiem), nopelnījis divas soda minūtes, negatīvu lietderības koeficientu, bet ne reizi mača laikā neuzmeta pa vārtiem.

Pārējiem hokejistiem veselības problēmu nav, un visi piedalījās treniņā, tostarp rezervists Kasparas Saulietis. Svētdienas treniņā, gatavojoties spēlei ar Kanādu, virknējumi bija tādi paši kā spēles beigās pret Šveici.

Paredzamais Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Kanādu:

1.    maiņa:

Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs.

2.    maiņa: Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks.

3.    maiņa:

Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs.

4.    maiņa: Sergejs Pečura, Gints Meija, Juris Štāls, Māris Jass, Jānis Andersons.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums, Edgars Lūsiņš (mačam, visticamāk, netiks pieteikts).

Rezervists: Kaspars Saulietis.

kasjauns.lv/Foto: AFP