Hokejs

Bārtuļa pārstāvētā "Flyers" cieš pirmo zaudējumu NHL Austrumu konferences finālā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences fināla trešajā spēlē latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" izbraukumā ar 1:5 (0:2, 0:1, 1:2) piekāpās Monreālas "Canadiens"

Bārtuļa pārstāvētā "Flyers" cieš pirmo zaudējumu N...

Bārtulis cirkšņa mikrotraumas un pieredzes trūkuma dēļ jau 13. maču pēc kārtas laukumā nedevās, bet rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuva 2-1 "Flyers" vienības labā.

Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Maikls Kamaljeri, Toms Piats, Dominiks Mūrs, Braiens Džionta un Marks-Andrē Beržerons. Savukārt "Flyers" labā vienīgos vārtus guva Simons Ganjē.

Iepriekšējās divās spēlēs "Canadiens" hokejisti "Flyers" vārtsargu Maiklu Leitonu nespēja pārspēt ne reizi, tomēr šoreiz viņš no 33 metieniem atvairīja tikai 28.

Šajā mačā "Flyers" pārtrauca sešu uzvaru sēriju, bet Leitons piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šīs sezonas Stenlija kausā, jo izslēgšanas cīņas "Flyers" vārtos uzsāka Braiens Bušērs, bet iepriekšējās sērijas piektajā mačā viņš guva traumu, un vārtos nācās stāties Leitonam, kurš nebija spēlējis kopš marta vidus.

Sērijas ceturtā spēle notiks sestdien Monreālā.

Austrumu konferences pusfinālā "Canadiens" sērijā ar 4-3 pieveica pagājušās sezonas čempionvienību Pitsburgas "Penguins", bet "Flyers" komanda arī ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", turklāt kļuva par trešo komandu NHL vēsturē, kas spējusi atspēlēties no rezultāta 0-3.

LETA