Citi sporta veidi
2010. gada 22. maijs, 17:06

Gulbis un Sevastova "French Open" spēles aizvadīs jau svētdien

Jauns.lv

Latvijas spēcīgākie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova svētdien Parīzē uzsāks cīņas Francijas atklātajā čempionātā, aizvadot pirmās kārtas spēles gada otrajā "Grand Slam" turnīrā.

Turnīra organizatori ir paziņojuši svētdien aizvadāmo spēļu sarakstu, taču cīņu sadalījums pa kortiem un to sākuma laiki vēl nav nosaukti.

Atgriežoties līdzšinējā karjerā sev veiksmīgākajā "Grand Slam" turnīra norises vietā, 21 gadu vecais Gulbis pirmajā kārtā tiksies ar mājinieku Žuljēnu Beneto, kurš pasaules rangā ir 39. vietā. Abi tenisisti līdz šim nav tikušies.

Beneto šosezon lielākos panākumus ir guvis turnīros uz cietā seguma - februārī Marseļā viņš tika līdz finālam, savukārt Gulbis nedēļu vēlāk uzvarēja tāda pat ranga turnīrā Delrejbīčā (ASV), kas risinājās uz tāda pat seguma. Sezonas turpinājums uz tenisita gan krietni veiksmīgāks izvērtās Gulbim, kurš tika līdz pusfinālam Romas "Masters" turnīrā, bet Madrides "Masters" cīņās aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Tikmēr 28 gadus vecais Beneto nevienā turnīrā uz māla seguma nespēja tikt tālāk par otro kārtu.

Lai gan Gulbis jau ir uzvarējis vienā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīrā un pēc veiksmīgās dalības "Masters" sērijas turnīros pakāpās uz 27. vietu pasaules rangā, "Grand Slam" līmenī viņam līdz šim nav izdevies atkārtot 2008. gada panākumu. Gulbis aizpērn "Roland Garros" kortos aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, kur zaudēja serbam Novakam Džokovičam.

Šogad Gulbis pirmo reizi "Grand Slam" turnīrā ir izlikto spēlētāju vidū, un viņam piešķirtais 23. numurs izlozē pasargāja no iespējas jau pirmajā kārtā tikties ar kādu no galvenajiem favorītiem. Ja Gulbis pārvarēs pirmo kārtu, viņa nākamais pretinieks kļūs zināms Ukrainas tenisista Sergija Stahovska un argentīnieša Leonardo Maijera cīņā. Gulbis turnīrā ir izspēles zarā, kur nākamo potenciālo pretinieku vidū ir ar 10. numuru izliktais horvāts Marins Čiličs un galvenais favorīts Šveices tenisists Rodžers Federers.

Arī Sevastova Parīzē ieradās pēc šogad Eštorilā, Portugālē, gūtās pirmās uzvaras Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīros. Liepājā dzimusī un Austrijā dzīvojošā Sevstova Francijas atklāto čempionātu sāks favorītes lomā pret zviedrieti Johannu Larsoni, kura WTA rangā ieņem 113. vietu. Uzvaras gadījumā reitinga 58. vietas īpašnieci Sevastovu otrajā kārtā varētu gaidīt ar 20. numuru izliktā spāniete Marija Hosē Martinesa-Sančesa, kura šosezon uzvarēja Romas turnīrā un pasaules rangā ir tikusi līdz 21. vietai. Sagaidāms, ka Francijas atklātajā čempionāta spēlēs arī Līga Dekmeijere, taču sieviešu dubultspēļu turnīra izloze vēl nav notikusi.

Francijas atklātais čempionāts ar 16,8 miljonu eiro balvu fondu noslēgsies 6. jūnijā.

BNS