Bārtulis Stenlija kausa finālā debitē ar zaudējumu un (-1)
Oskars Bārtulis zaudētajos vārtos nav vainojams, drīzāk jau viņa partneris Lukašs Krajičeks.
Hokejs

Bārtulis Stenlija kausa finālā debitē ar zaudējumu un (-1)

Jauns.lv

Latviešu hokejists Oskars Bārtulis debitēja NHL Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, bet Filadelfijas "Flyers" otrajā mačā ar 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) izbraukumā piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

Bārtulis Stenlija kausa finālā debitē ar zaudējumu...

Bārtulis, kurš laukumā atgriezās pēc 16 maču izlaišanas, šoreiz spēlēja desmit minūtes un 45 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šajā mačā rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas beigās, kad Marians Hosa un Bens Īgers 28 sekunžu laikā panāca 2:0 mājinieku labā. Trešās trešdaļas sestajā minūtē Simons Ganjē rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet to izlīdzināt "Flyers" tā arī nespēja. Šajā mačā "Blackhawks" somu vārtsargs Anti Niemi atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem, no kuriem 15 otrajā trešdaļā, bet 14 metienus pēdējās 20 minūtēs. Savukārt "Flyers" vārtsargs Maikls Leitons atvairīja 24 no 26 metieniem.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Flyers" nokļuva zaudētājos ar rezultātu 0-2. Sērijas nākamās divas spēles notiks Filadelfijā. Trešais mačs tiks aizvadīts trešdien. Jau ziņots, ka pirmajā mačā "Flyers" vienība piedzīvoja zaudējumu rezultatīvā cīņā ar rezultātu 5:6.

Spēles interesantākie momenti - video:

Mājinieces, kas uzvarējušas pirmajās divās Stenlija kausa finālsērijas spēlēs, visā sērijā triumfējušas 31 no 33 gadījumiem, vēsta ASV mediji. Tomēr vienu no diviem šāda zaudējuma gadījumiem 1971.gadā piedzīvojusi tieši "Blackhawks" komanda. Otrs šāds gadījums notika tieši pirms gada, kad Detroitas "Red Wings" zaudēja Pitsburgas "Penguins" pēc pirmajiem diviem uzvarētajiem mačiem.

Bārtulis šosezon piedalījās pirmajās divās Stenlija kausa spēlēs, savukārt pēc tam tika nosēdināts rezervē. Tomēr tagad viņš no sastāva izkonkurējis Raienu Parentu, kurš iepriekšējās spēlēs pieļāva vairākas kļūdas.

Bārtulis kļuvis tikai par trešo latviešu hokejistu, kurš spēlējis Stenlija kausa finālā. 1996.gadā to paveica Sandis Ozoliņš, kura pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" komanda triumfēja visā turnīrā, bet 2002.gadā Artūrs Irbe bija Karolīnas "Hurricanes" komandas pamatvārtsargs, tomēr toreiz Irbes vienība sērijā zaudēja.

Austrumu konferences finālsērijā "Flyers" ar 4-1 pieveica Monreālas "Canadiens" komandu, bet "Blackhawks" Rietumu konferences finālā ar 4-0 pārspēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

LETA/Foto: AFP