Basketbols
2010. gada 1. jūnijs, 17:15

Pau Gazols nepalīdzēs Spānijas izlasei pasaules čempionātā

Jauns.lv

Pēdējos divos gados par Eiropas labāko basketbolistu atzītais Pau Gasols rudenī nepalīdzēs Spānijas izlasei pasaules čempionātā, kas norisināsies Turcijā.

Losandželosas "Lakers" spēlētājs savu atteikumu pamatojis ar nepieciešamību atpūsties. "Šogad pirmo reizi karjerā man bija divas muskuļu traumas, tāpēc ticu, ka man nepieciešama atpūta," teikts Gasola oficiālajā mājaslapā izplatītajā paziņojumā. "Uzskatu, ka labāk ir izvēlēties piemērotu laiku atpūtai, nevis sagaidīt, kad ķermenis to izvēlas visnepiemērotākajā brīdī," norādījis Gasols, sakot, ka pēdējo četru gadu laikā, iespējams, ir visvairāk spēļu aizvadījušais basketbolists pasaulē, jo viņa pārstāvētās komandas "Lakers" un Spānijas izlase dažādos turnīros gandrīz vienmēr tikušas līdz finālam.

Gasols kopā ar "Lakers" trešdien trešo gadu pēc kārtas sāks spēlēt NBA finālā, tiekoties ar Bostonas "Celtics".

Spānijas izlase pasaules čempionātā, kas notiks no 28. augusta līdz 12.s eptembrim, ir vienā grupā ar Francijas, Lietuvas, Jaunzēlandes, Kanādas un Lībijas izlasēm.

Gasols ir tikai kārtējā NBA zvaigzne, kas noguruma dēļ atsakās spēlēt pasaules čempionātā. Pirms viņa līdzīgus lēmumus pieņēma Francijas izlases līderis Tonijs Pārkers un argentīnietis Manu Džinobili, kā arī austrālietis Endrjū Boguts un vēl viens francūzis Ronijs Turiafs.

BNS