Rodžers Federers: Laikapstākļi bija izdevīgāki Sederlingam
Rodžers Federers vienu no zaudējumu iemesliem saskata laikapstākļos.
Citi sporta veidi
2010. gada 2. jūnijs, 08:22

Rodžers Federers: Laikapstākļi bija izdevīgāki Sederlingam

Jauns.lv

Pasaules ranga līderis Šveices tenisists Rodžers Federers pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā bija apņēmības pilns revanšēties nākamajā "Grand Slam" turnīrā Vimbldonā.

Pērno Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju Federeru no cīņas izslēdza zviedrs Robins Sederlings, kurš pirms gada Parīzē četrkārtējam čempionam Spānijas tenisistam Rafaelam Nadalam sagādāja karjerā pirmo zaudējumu "Roland Garros" kortos.

Federers uzskata, ka varbūt tomēr tiktu pusfinālā, ja spēle risinātos saulainā dienā sausā laukumā, nevis mitrumā un aukstumā. "Šādiem apstākļiem nav iespējams trenēties un sagatavoties," teica Federers, kura cīņu pret Sederlingu vairāk nekā uz stundu pārtrauca lietus. Federers paskaidroja, ka zaudējumā nevaino laikapstākļus, bet gan uzskata, ka tie bija izdevīgāki viņa pretiniekam, kam ir varena serve.

Ja Nadals spēs uzvarēt Francijas atklātajā čempionātā, viņš no Federera pārņems pasaules ranga līdera godu. Federers par savu galveno uzdevumu tagad uzskata karjerā septīto triumfu Vimbldonā.

BNS/Foto: AFP