"Celtics" uzvar viesos. Rejam Alenam jauns NBA rekords
Basketbols
2010. gada 7. jūnijs, 08:51

"Celtics" uzvar viesos. Rejam Alenam jauns NBA rekords

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā spēlē Bostonas "Celtics" ar 103:94 (29:22, 25:26, 18:24, 31:22) izbraukumā pieveica pašreizējo čempionvienību Losandželosas "Lakers".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1.

Šajā mačā "Celtics" labā 32 punktus guva Rejs Alens, bet saspēles vadītājs Reidžons Rondo izcēlās ar "triple-double" - 19 punkti, 12 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles. Savukārt "Lakers" rindās Po Gasols guva 25 punktus, bet pa 21 punktam guva Kobe Braients un Endrū Bainums.

"Lakers" komandai tas bija pirmais zaudējums savā laukumā šīs sezonas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Jāpiezīmē, ka šajā mačā Alens realizēja astoņus no 11 trīspunktu metieniem, kas ir jauns NBA finālu rekords. Turklāt Alenam pietrūka tikai viens precīzs tālmetiens, lai sasniegtu jaunu izslēgšanas spēļu turnīra rekordu vienā puslaikā realizēto trīspunktu metienu skaita ziņā.

Sērijas nākamās trīs spēles notiks Bostonā, bet sestais un septītais mačs nepieciešamības gadījumā risināsies Losandželosā. Trešais mačs notiks otrdien.

Jau ziņots, ka fināla pirmajā mačā "Lakers" savā laukumā uzvarēja ar 102:89.

Spēles interesantākie momenti - video:

Kā ziņots, iespaidīgākajā komandu duelī NBA vēsturē abas vienības līgas finālā tiekas jau 12.reizi. Pēdējo reizi tas notika 2008.gadā, kad sešās spēlēs pārāka bija "Celtics" vienība. Tomēr zīmīgi, ka Losandželosas galvenā trenera Fila Džeksona trenētās "Lakers" un pirms tam arī Čikāgas "Bulls" komandas uzvarējušas 47 sērijas pēc kārtas, kurās bijušas pārākas pirmajā mačā.

BNS