Bostonas "Celtics" izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā
Basketbols
2010. gada 11. jūnijs, 08:24

Bostonas "Celtics" izlīdzina rezultātu NBA finālsērijā

Jauns.lv

NBA ceturtajā finālspēlē Bostonas "Celtics" ar 96:89 (19:16, 23:29, 18:17, 36:27) pieveica pašreizējo čempionvienību Losandželosas "Lakers", otro reizi panākot neizšķirtu visā sērijā.

Šajā mačā uzvarētājiem 19 punktus guva Pols Pīrss, kuram arī sešas atēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet 18 punkti un piecas atlēkušās bumbas Glenam Deivisam . Zīmīgi, ka deviņus no šiem punktiem Deiviss guva ceturtajā ceturtdaļā. Savukārt "Lakers" vienībā tās līderis Kobe Braients guva 33 punktus, realizējot sešus no 11 tālmetieniem, izcīn'ja sešās atlēkušās bumbas, bet pieļāva arī septiņas kļūdas. Vēl viesiem Po Gasols  guva 21 punktu un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Fnāla pirmajā mačā "Lakers" savā laukumā uzvarēja ar 102:89, bet otrajā cīņā "Celtics" revanšējās ar 103:94, bet trešajā mačā atkal pārāka bija "Lakers" vienība ar 91:84. Abu komandu nākamā piektā spēle notiks svētdien, Bostonā. Savukārt sestais un nepieciešamības gadījumā arī septītais mačs risināsies Losandželosā.

Spēles interesantākie momenti – video:

Iespaidīgākajā komandu duelī NBA vēsturē abas vienības līgas finālā tiekas jau 12. reizi. Pēdējo reizi tas notika 2008. gadā, kad sešās spēlēs pārāka bija "Celtics" vienība. Tomēr zīmīgi, ka Losandželosas galvenā trenera Fila Džeksona trenētās "Lakers" un pirms tam arī Čikāgas "Bulls" komandas uzvarējušas 47 sērijas pēc kārtas, kurās bijušas pārākas pirmajā mačā.

kasjauns.lv/ LETA