Portugāle saplosa gabalos Ziemeļkoreju. 7:0!
2010. gada 21. jūnijs, 16:45

Portugāle saplosa gabalos Ziemeļkoreju. 7:0!

Jauns.lv

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā G grupas spēlē pirmdien Portugāles izlase ar rezultātu 7:0 (1:0) pieveica Ziemeļkoreju.

­

­

Šajā mačā divas reizes precīzs bija Tjagu, bet pa vieniem vārtiem guva Rauls Mereilešs, Simau, Ugo Almeida, Tjagu, Līdsons un Krištianu Ronaldu.

Spēle uzsākās ātrā tempā ar Portugāles izlases pārsvaru, un jau piektajā minūtē labā sitiena pozīcijā Ziemeļkorejas soda laukumā nonāca Rikardu Karvalju, bet viņš sita pāri vārtiem. Jau pēc divām minūtēm tas pats Karvalju no stūra sitiena izdarīja brīvu sitienu ar galvu, kas trāpīja pa vārtu stabu. Jau no pirmajā minūtēm spēle tika aizvadīta stiprā lietū. Laukumā valdīja atklāta spēle, bet spēcīgākais lietus sāka ietekmēt abu komandu spēles kvalitāti. Portugāles izlases pārsvars pēc pirmajām desmit minūtēm samazinājās, un nevienai komandai nepiederēja teritoriāls pārsvars. Spēlē ritēja līdzīgi, bet Portugāles izlasei bija labākas iespējas gūt vārtus, un 29. minūtē vienu no šīm izdevībām viņi arī izmantoja. Pēc lieliskas Tjagu piespēles viens pret vienu ar Ziemeļkorejas vārtsargu nonāca Rauls Mereilešs un ''Portu'' pussargs nekļūdījās. 1:0 Portugāles labā.  Pēc gūtajiem vārtiem, spēles ritējums nemainījās. Laukumā valdīja līdzīga spēle ar daudz kļūdām no abām valstsvienībai. Pirmajā puslaikā reālu iespēju gūt vārtus vairs nevienai no komandām nebija.

Otrajā puslaikā spēle uzsākās lēnākā tempā nekā pirmajā, bet par spīti tam 53.minūtē pēc skaistas portugāļu izspēles vārtus guva Simau. Jau pēc trijām minūtēm pēc lieliska Fabiu Kentrau centrējuma vārtus ar galvu guva Brēmenes ''Werder'' uzbrucējs Ugo Almeida. Ziemeļkorejas izlase sāka pārņemt iniciatīvu spēlē, bet tad pa kreiso malu uzbrukumā izrāvās Krištianu Ronaldu, kurš ar piespēli atrada uz soda laukuma robežas Tiagu, un Madrides ''Atletico'' pussargs ar zemu sitienu pārspēja Ziemeļkorejas vārtsargu Ļi Mjonguku. Jo vairāk Ziemeļkorejas izlases devās uzbrukumā cerībā gūt kādus vārtus spēlē, jo vairāk vietas bija portugāļiem pretinieku laukuma pusē, kur tie veidoja bīstamus pretuzbrukumus. Spēles 71 .minūtē Krištianu Ronaldu ar spēcīgu sitienu no aptuveni 30 metriem trāpīja pa vārtu pārliktni.  Mača beigās portugāļi jau pilnībā dominēja laukumā - 81. minūtē vārtus pēc Ziemeļkorejas aizsarga kļūdas guva pirms brīža uz maiņu uznākušais Lisabonas ''Sporting'' uzbrucējs Līdsons, bet mača beigās vēl pa vienam precīzam sitienam izdarīja arī Krištianu Ronaldu un Tjagu.

Līdz ar to Portugāles izlase nav zaudējusi jau 17 spēles pēc kārtas.

Portugāles izlases sastāvs: Eduardu, Migels, Rikardu Karvalju, Bruno Alvešs, Fabiu Kentrau, Tjagu, Pedru Mendešs, Rauls Mereilešs (Migels Velozu, 70.min.), Krištianu Ronaldu, Simau (Duda, 74.min.), Ugo Almeida (Līdsons, 78.min.).

Ziemeļkorejas izlases sastāvs: Ļi Mjonguks, Ca Jonhjoks (Nams Sončers, 75.min.), Paks Namčols (Kims Jončžuns, 58.min.), Paks Čerčins, Ļi Džunirs, Či Junnams, Ļi Gvančons, Muns Inguks (Kims Jonirs, 58.min.), Āns Junhaks, Huns Jončo, Jons These.

LETA/Foto: AFP

­