Arī Zemgus Girgensons saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu
Zemgum Girgensonam jau tuvākajā laikā varētu būt piedāvājumi arī no citiem NHL klubiem.
Hokejs
2016. gada 28. jūnijs, 10:41

Arī Zemgus Girgensons saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" piedāvājis kvalifikācijas līgumu latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, vēsta vienība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Noslēdzoties Girgensona pirmajam NHL līgumam, tagad kļuvis zināms, ka latvietis 1.jūlijā nekļūs par neierobežoti brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja Bufalo vienība nebūtu izteikusi šo piedāvājumu.

Arī tagad Girgensons ierobežoti brīvā aģenta statusā varēs saņemt līguma piedāvājumus no citām NHL komandām, bet "Sabres" būs 48 stundas laika, lai piedāvātu līdzvērtīgus nosacījumus.

Girgensons pagājušajā sezonā pelnīja 832 500 dolāru (730 000 eiro), bet kvalifikācijas līguma ietvaros nākamajā sezonā viņš pelnīs 105% no šīs summas.

Tāpat "Sabres" komanda kvalifikācijas līguma piedāvājumus izteikusi arī tādiem hokejistiem kā Nikam Folinjo, Rasumsam Ristolainenam un citiem.

Girgensons savā trešajā pilnvērtīgajā sezonā Bufalo "Sabres" komandas sastāvā 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju. Tāpat viņš pagājušajā sezonā laukumā spēlē pavadīja par vidēji četrām minūtēm mazāk nekā gadu pirms tam.

Ja 2014./15.gada sezonā Girgensons realizēja 13% savu metienu, iepriekšējā sezonā realizācija kritās līdz 6,4%. Girgensona spēles laiks no vidēji 19 minūtēm un četrām sekundēm nokritās uz 15 minūtēm un divām sekundēm, tāpat viņš daudz mazāk laika uz ledus pavadīja mazākumos un vairākumos. Tomēr Girgensona lietderības koeficients no -16 uzkāpa līdz 0, un iepriekšējā sezonā par viņu labāks tas bija tikai diviem "Sabres" spēlētājiem.

Sabres" komanda ar 82 spēlēs izcīnītu 81 punktu ierindojās septītajā vietā Atlantijas okeāna divīzijā, savukārt Austrumu konferencē palika 14.pozīcijā.

"Sabres" Stenlija kausa izcīņā netika jau piekto gadu pēc kārtas, tomēr tā ir ievērojami progresējusi salīdzinājumā ar iepriekšējām divām sezonām, kad guva attiecīgi 52 un 54 punktus, paliekot pēdējā pozīcijā visā līgā.

Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē iemeta 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

Kā ziņots, pirms tam pirmdien kvalifikācijas līguma piedāvājumu no Tampabejas "Lightning" komandas saņēma arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Aizvadītajā sezonā Gudļevskis "Lightning" fārmklubā Sirakjūsas "Crunch" Amerikas Hokeja līgā (AHL) aizvadīja 41 spēli, vidēji mačā atvairot 90,7% pretinieku metienu un ielaižot 2,83 ripas.

Gudļevskis iepriekšējā sezonā aizvadīja vienu NHL maču, kad regulārajā čempionātā oktobrī "Lightning" pagarinājumā ar 0:1 zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Latviešu vārtsargs Tampabejas vienības sastāvā tika pieteikts arī sešām Stenlija kausa spēlēm, tomēr visus mačus viņš pavadīja uz rezervistu soliņa. "Lightning" Stenlija kausā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā ar 3-4 piekāpās nākamajai čempionei Pitsburgas "Penguins". Tampabejas vienības pamatvārtsargs Bens Bišops pusfināla sērijas pirmajā mačā guva savainojumu, kura dēļ šosezon laukumā vairs neatgriezās, līdz ar to komandas vārtus sargāja krievs Andrejs Vasiļevskis.

Gudļevskis 2013.gadā nonāca Tampabejas "Lightning" paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā.

Latvietis 2013./14.gada sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas "Everblades", bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz "Crunch", kur pavadīja lielāko daļu sezonas.

2014.gada februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja "Lightning" sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA