Basketbols
2010. gada 6. jūlijs, 12:24

Amare Stademairs karjeru turpinās Ņujorkas "Knicks"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" panācis vienošanos ar vienu no vadošajiem līgas spēka uzbrucējiem Amari Stademaieru, kurš bija brīvā aģenta statusā.

Paredzams, ka Stademaiers ar "Knicks" komandu noslēgs piecu gadu līgumu par apmēram 100 miljoniem ASV dolāru (56 miljoniem latu). Oficiāli līgums gan nevar tikt noslēgts pirms 8. jūlija, kā to paredz NBA reglaments attiecībā par spēlētāju brīvā aģenta statusu.

27 gadus vecais Stademaiers kopš 2002. gada pārstāvēja Fīniksas "Suns" komandu, taču jau aizvadītās sezonas vidū daudz tika runāts, ka Stademaiers nepaliks Fīniksas klubā. Sezonas beigās viņš kļuva par brīvo aģentu.

Lielu interesi par Stademaieru sāka izrādīt "Knicks" un Maiami "Heat" komandas, bet pats basketbolists pirmdien pieņēma Ņujorkas vienības piedāvājumu.

Tāpat Stademaiers pastāstīja, ka "Knicks" vadība tuvākajās dienās plāno tiksies ar vēl divām līgas superzvaigznēm Lebronu Džeimsu un Dveinu Veidu, kas arī ir brīvie aģenti. Ļoti iespējams, ka kāds no viņiem pievienosies "Knicks" vienībai.

Pagājušajā sezonā Stademaiers "Suns" kluba rindās NBA regulārajā čempionātā vidēji ik mačā guva 23,1 punktu un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas. Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā, kur "Suns" spēja iekļūt Rietumu konferences finālā, Stademaiers vidēji guva 22,2 punktus un izcīnīja 6,6 bumbas zem groziem.

"Knicks" komanda aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā ieņēma 11. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā un neiekļuva izslēgšanas cīņās.

LETA