Citi sporta veidi
2010. gada 7. jūlijs, 14:48

Valdis Zatlers apmeklēs Pasaules kausa posma sacensības jāšanas sportā Rīgā

Jauns.lv

No 9. līdz 11. jūlijam Rīgā, sporta centrā Kleisti risināsies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas līgas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kasjauns.lv informēja Latvijas jātnieku federācijas preses dienests.

Piektdien, 9. jūlijā pulksten 12 sacīkstes goda viesa statusā apmeklēs Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus: „Esmu gandarīts, ka atkal Rīgas sacīkstēm izdevies saglabāt augsto divu zvaigžņu statusu. Sadarbībā ar sponsoriem varam nodrošināt arī to, ka skatītāji sacensības varēs apmeklēt bez maksas. Tāpēc rūpējamies par speciālu programmu viņiem. Maršrutu starplaikos notiks interesanti paraugdemonstrējumi – iegādē, voltizēšanā, figurālajā un poniju jāšanā, pajūgu braukšanā u. c., kā arī skatītājiem tiks piedāvāta iespēja vizināties zirga mugurā. Sestdien paredzēta grupas „Astro’n’out” uzstāšanās, bet svētdien – dziedātāja Laura Reinika priekšnesums zirga mugurā. Darbosies āra kafejnīcas un atrakcijas visai ģimenei.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies Lietuva, Igaunija, ASV, Krievija, Baltkrievija, Polija, Vācija un Latvija. Kopā – aptuveni 60 sportistu ar vairāk nekā 100 zirgiem. Jātnieki sacentīsies deviņos maršrutos, bet galvenā cīņa notiks pēdējā – CSI2*-W maršrutā ar 150 cm augstiem šķēršļiem, kas dos iespēju saņemt punktus Pasaules kausa vērtējumā. Kopējais balvu fonds ir 33 200 eiro un 800 lati.

Sacensību sarīkošanu Rīgā atzinīgi novērtējuši Latvijas Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Rīgas mērs Nils Ušakovs, kuri paredzējuši ierasties Kleistos kādā no trim sacensību dienām.

Katru dienu maršrutu sākums paredzēts pl. 10, pl. 13 un pl. 16. Plašāka informācija www.ljf.lv un www.worldcupriga.com.

kasjauns.lv