Hokejs

Iļja Kovaļčuks paliks Ņūdžersijas "Devils"

Jauns.lv

Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks paliks Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņūdžersijas "Devils" sastāvā, pirmdien paziņoja komanda.

Iļja Kovaļčuks paliks Ņūdžersijas "Devils"...

Oficiāli par darījuma nosacījumiem gan tiks paziņots otrdien speciālā preses konferencē.

Iepriekš "Devils" Kovaļčukam solīja līgumu uz septiņiem gadiem par 60 miljoniem ASV dolāru (32,6 miljoniem latu).

Jau ziņots, ka cits NHL klubs Ņujorkas "Islanders" bija gatavs piedāvāt 100 miljonus dolāru Kovaļčukam par nākamajām desmit sezonām, tāpat par hokejista pakalpojumiem nopietni interesējās Losandželosas "Kings" vienība un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā Kovaļčukam izteica piedāvājumu par 40 miljoniem dolāru uz četrām sezonām, piedevām izdevīgāku nodokļu politiku, nekā spēlējot ASV.

Kā vēstīts, 27 gadus vecais Kovaļčuks šo sezonu sāka NHL klubā Atlantas "Thrashers", bet vēlāk tika aizmainīts uz "Devils".

Uzbrucējam ar "Devils" pēc sezonas beidzās līgums, tomēr Ņūdžersijas vienībai bija pirmās tiesības noslēgt jaunu līgumu ar Kovaļčuku.

Pagājušajā sezonā NHL Kovaļčuks aizvadīja 76 mačus un guva 41 vārtus un izdarīja 44 rezultatīvas piespēles. Kopumā NHL viņš aizvadījis 621 maču un guvis 338 vārtus un 304 reizes rezultatīvi piespēlējis partneriem.

LETA