Citi sporta veidi
2010. gada 19. jūlijs, 22:32

15. posmā uzvar Voklērs, kopvērtējumā vadībā izvirzās Kontadors

Jauns.lv

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 15. posmā pirmdien uzvarēja Francijas riteņbraucējs Tomass Voklērs no "Bbox Bouygues Telecom" komandas, bet kopvērtējumā līderpozīciju pārņēma divkārtējais velobrauciena uzvarētājs Alberto Kontadors no "Astana".

187,5 kilometrus garo posmu Voklērs veica četrās stundās, 44 minūtēs un 52 sekundēs un par minūti un 20 sekundēm apsteidza otrajā un trešajā vietā finišējušo itālieti Alesandro Balanu no "BMC Racing Team" un spāni Aitoru Peresu Arjetu no "Footon-Servetto".

Tikmēr Kontadors no uzvarētāja atpalika divas minūtes un 50 sekundes un finišēja septītajā vietā, bet līdzšinējais velobrauciena līderis Endijs Šleks no "Saxo Bank" vienības Kontadoram zaudēja 39 sekundes un ierindojās 12.vietā.

Tomēr Šlekam pēdējā kāpumā neilgi pirms finiša patraucēja tehniska rakstura problēmas ar velosipēdu, kamēr Kontadors to izmantoja un veica izšķirošo atrāvienu.

Kopvērtējumā Kontadors jau par astoņām sekundēm apsteidz Šleku, bet trešo vietu joprojām ieņem spānis Samvels Sančess no "Euskaltel - Euskadi" vienības, kurš no sava tautieša atpaliek par divām minūtēm.

Otrdien sportisti veiks 196 kilometrus garu 16.posma distanci, kurā būs divi pirmās kategorijas kāpumi.

Jau ziņots, ka šī gada "Tour de France" velobrauciens noslēgsies 25.jūlijā Parīzē.

LETA