“Tour de France” līderis Kontadors pauž nožēlu par nesportisko rīcību 15. posmā
Citi sporta veidi
2010. gada 20. jūlijs, 15:27

“Tour de France” līderis Kontadors pauž nožēlu par nesportisko rīcību 15. posmā

Jauns.lv

Alberto Kontadors paudis publisku nožēlu par to, kā viņš ieguvis velobrauciena ''Tour de France'' līdera dzelteno krekliņu pēc tam, kad līdzšinējā līdera Endija Šleka divritenim svarīgā brīdī pirmdienas posmā nokrita ķēde.

­

''Iespējams, ka es kļūdījos. Atvainojos. Ir ļoti svarīgi cīnīties godīgi, kā es to darīju Spa posmā,'' medijiem paredzētajā videoklipā paziņojis velobrauciena pēdējo divu gadu uzvarētājs.

Pirmdienas posmā luksemburgietis Šleks finišēja 39 sekundes pēc spāņa Kontadora un tagad kopvērtējumā atpaliek no līdera astoņas sekundes pirms otrdien paredzētā kārtējā kalnu posma Pirenejos, ziņo BNS.

Interesanti, ka neilgi pēc finiša spāņu riteņbraucējs bija mazāk kritisks par savu izdarīto, kas liecina, ka paziņojumā, visticamāk, runā “Astana” komanda nevis viņš pats. Intervijā neilgi pēc finiša Kontadors nenožēloja izdarīto, apgalvojot, ka viņš nav zinājis, ka Endija Šleka ritenim ir tehniskas problēmas, taču video atkārtojumos ir lieliski redzams, ka tas divkārtējajam “Tour de France” uzvarētājam ir labi zināms.

Endija Šleka un Alberta Kontadora viedoklis par notikušo uzreiz pēc sacīkstes (angļu valodā) - video:

­

­Alberto Kontadora atvainošanās (spāņu valodā ar titriem angliski) – video:

­

Līdzjutēji sagaida Kontadoru uz pjedestāla ar ūjināšanu – video:

­

Notikušā analīze “Eurosport” komentētāju izpratnē (angļu valodā) – video:

Kasjauns.lv/Foto: AFP

­­­­­