NHL noraida Kovaļčuka rekordlīgumu
Hokejs

NHL noraida Kovaļčuka rekordlīgumu

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība otrdien noraidīja Ņūdžersijas "Devils" komandas noslēgto ilgāko līgumu līgas vēsturē uz 17 gadiem ar krievu zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

NHL noraida Kovaļčuka rekordlīgumu...

Krievijas izlases hokejists Iļja Kovaļčuks ir parakstījis vienu no ievērojamākajiem līgumiem profesionālā sporta vēsturē.
Krievijas izlases hokejists Iļja Kovaļčuks ir parakstījis vienu no ievērojamākajiem līgumiem profesionālā sporta vēsturē.

Tomēr NHL vadība otrdien šo vienošanos noraidīja, jo "Devils" komanda nav ievērojusi noteiktos algu griestus līguma pēdējos gados, jo jau tagad ir skaidrs, ka Kovaļčuks tad vairs nespēlēs hokeju, jo līguma pēdējā gadā viņš būs 44 gadus vecs.

Tagad ziņa par Kovaļčuka līguma noraidīšanu tiks tālāk nosūtīta NHL Spēlētāju asociācijai (NHLPA), kas var rakstīt sūdzību hokejista aizstāvībai, lai līgums tomēr tiktu atzīts par pilnvērtīgu. Tomēr galīgo lēmumu šajā lietā, visticamāk, pieņems šķīrējtiesnesis. Ja viņš lems par labu NHL, tad līgums tiks atzīts par nederīgu un Kovaļčuks atkal kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Tikmēr "Devils" ģenerālmenedžeris Lū Lamorello jau atzinis, ka nekā nelikumīga noslēgtajā līgumā ar Kovaļčuku neesot. "Līgums ir parakstīts, ievērojot visus likumus. Ir taču jau bijuši vairāki precedenti. Jā, es piekrītu, ka šāda veida līgumi nedrīkst būt, taču atkārtoju vēlreiz - vienošanās ar Kovaļčuku ir noslēgta likuma robežās," pastāstīja Lamorello.

Kā ziņots, līdz šim ilgākais kāda hokejista līgums ar NHL klubu bija 2006. gadā Ņujorkas "Islanders" vienošanās uz 15 gadiem par 67,5 miljoniem ASV dolāru ar vārtsargu Riku di Pjetro.

Jau ziņots, ka cits NHL klubs Ņujorkas "Islanders" bija gatavs piedāvāt 100 miljonus dolāru Kovaļčukam par nākamajām desmit sezonām, tāpat par hokejista pakalpojumiem nopietni interesējās Losandželosas "Kings" vienība un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā Kovaļčukam izteica piedāvājumu par 40 miljoniem dolāru uz četrām sezonām, piedevām izdevīgāku nodokļu politiku, nekā spēlējot ASV.

Kā vēstīts, 27 gadus vecais Kovaļčuks aizvadīto sezonu sāka Atlantas "Thrashers", bet vēlāk tika aizmainīts uz "Devils" komandu. Uzbrucējam ar "Devils" pēc sezonas beidzās līgums, tomēr Ņūdžersijas vienībai bija pirmās tiesības noslēgt jaunu līgumu ar Kovaļčuku.

Pagājušajā sezonā Kovaļčuks aizvadīja 76 mačus, gūstot 41 vārtus un izdarot 44 rezultatīvas piespēles.

NHL karjeras laikā Kovaļčuks pavisam ir aizvadījis 621 maču, gūstot 338 vārtus un izpildot 304 rezultatīvas piespēles.

LETA/Foto: AFP