Basketbols
2010. gada 22. jūlijs, 15:59

U-18 basketbolisti Eiropas čempionātu sāk ar uzvaru pār Zviedriju

Jauns.lv

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase ceturtdien Eiropas čempionāta A divīzijas pirmajā spēlē ar rezultātu 89:58 (27:16, 19:12, 21:16, 22:14) sagrāva Zviedrijas vienaudžus.

Latvijas izlasē 22 punktus guva Edmunds Dukulis un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas zem groziem, bet Dāvja Bertāna rēķinā 19 punkti un deviņas bumbas zem groziem. Savukārt pa 16 punktiem guva Andris Misters un Jānis Timma.

B apakšgrupas mačā jau no tā sākuma iniciatīva piederēja Latvijas jaunajiem basketbolistiem, kuri pirmajā ceturtdaļā dažu minūšu laikā guva pat 11 punktus pēc kārtas, bet to noslēdza arī ar 11 punktu starpību savā labā. Arī otrajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās un Latvijas izlasei vēlreiz izdevās veikt iespaidīgu izrāvienu, šoreiz tiekot pie 15 punktiem pēc kārtas. Pārtraukumā Latvijas basketbolisti devās jau ar visai drošu, 18 punktu pārsvaru. Arī pēc pārtraukuma notikumus laukumā kontrolēja Latvijas valstsvienība un trešajā trešdaļā vēl par pieciem punktiem palielināja pārsvaru. Pēdējās desmit minūtēs Zviedrijai cīņas gaitu lauzt neizdevās, kas ļāva Latvijai svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 31 punkta pārsvaru.

Latvijas basketbolisti B apakšgrupā ielozēti arī ar Franciju un Spāniju. Ar Franciju Latvijas jaunie basketbolisti cīnīsies piektdien, bet ar Spāniju dienu vēlāk. Pēc grupu turnīra trīs labākās B grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar A grupas, kurā spēlē Lietuva, Slovēnija, Polija un Ukraina, trijām spēcīgākajām vienībām. Savukārt ceturtajā vietā palikusī komanda ar pārējo apakšgrupu pastarītēm cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu.

Jūlija sākumā galvenā trenera Ziedoņa Jansona vadītie Latvijas U-18 basketbolisti piedalījās Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kur ieņēma otro vietu. Pirmajā mačā Latvijas U-18 izlase ar rezultātu 76:45 pieveica Igaunijas vienaudžus, otrajā spēlē ar rezultātu 89:49 pieveica Lietuvas U-18 valstsvienības otro komandu, bet trešajā mačā ar 77:84 piekāpās Lietuvas vienaudžiem. Tikmēr otrdien pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta Latvijas izlase ar rezultātu 78:52 pieveica Itālijas vienaudžus.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.

LETA