Basketbols
2010. gada 27. jūlijs, 23:38

U-18 basketbolisti pieveic Poliju un iekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase otrdien Eiropas čempionāta otrā posma E grupas otrajā spēlē ar 63:59 (14:11, 24:17, 14:8, 11:26) pieveica Polijas valstsvienību, garantējot vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

Šajā mačā Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Dāvis Bertāns, kurš guva 16 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Edmunds Dukulis guva 11 punktus.

Jau pašā spēles sākumā Latvija izvirzījās vadībā, ko mača gaitā tā arī neatdeva. Sākotnēji basketbolisti panāca 4:0, kāds rezultāts vēl saglabājās pat pēc piecām ar pusi spēlētām minūtēm. Otrā pirmās ceturtdļas puse jau bija rezultatīvāka un pēc desmit spēlētām minūtēm Latvija atradās vadībā ar 14:11. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 22:13. Poļi vairākkārt spēja pietuvoties līdz trīs punktu deficītam, tomēr pēc pirmā puslaika rezultāts jau bija 38:28. Arī trešajā ceturtdaļā vairāk nekā pirmās piecas ar pusi minūtes poļi punktus nespēja gūt, kas Latvijas izlasei ļāva panākt 44:28, bet pēc pirms pēdējām desmit minūtēm tās pārsvars bija 52:36. Kaut likās, ka Latvijas izlase izcīnīs drošu uzvaru, pēdējo ceturtdaļu tā aizvadīja ļoti neveiksmīgi un trīs minūtes pirms mača beigām rezultāts jau bija tikai 57:53. Pēdējās minūtēs laukumā ritēja sīva cīņa, tomēr Latvijas izlase panākumu nosargāja.

Šī Latvijas izlasei bija trešā uzvara četrās E grupas spēlēs un tā jau ir garantējusi vismaz otro vietu.

Grupas līderpozīcijā ar četrām uzvarām atrodas Lietuva, trešā ar divām uzvarām ir Polija, bet pa vienai uzvarai izcīnījušas Francijas, Spānijas un Slovēnijas valstsvienības. Pēdējā spēlē Latvijas izlase trešdien plkst.19 spēkosies ar Lietuvu. Ja latvieši šajā mačā izcīnīs panākumu, tad garantēs uzvaru grupā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur trīs mačos izcīnīja trīs uzvaras, ieņemot pirmo vietu grupā un uz otro posmu ņemot līdzi divas uzvaras. Latvijas U-18 basketbolisti pirmajā mačā ar 89:58 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 61:58 pieveica Francijas izlasi, bet B grupas pēdējā spēlē Latvija ar 75:70 uzvarēja arī Spānijas vienaudžus. Savukārt otrā posma pirmajā spēlē Latvija ar 74:76 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai,

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu. Tā kā nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā, tad šī basketbola izlase jau ir garantējusi vietu tajā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.

LETA