Basketbols
2010. gada 28. jūlijs, 23:27

U-18 basketbolisti pakutina nervus galvenajiem favorītiem Lietuvai

Jauns.lv

Latvijas U-18 junioru basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta otrā posma pēdējā mačā ar rezultātu 75:78 (15:25, 15:17, 21:12, 24:26) zaudēja Lietuvas vienaudžiem un E grupas kopvērtējumā palika otrajā vietā.

Jau pirms mača Latvijas izlase bija garantējusi sev vietu piektdien paredzētajā ceturtdaļfinālā, kur tā spēkosies ar F grupas trešo spēcīgāko komandu. Trešdien Latvijas izlases labā Edmunds Dukulis guva 20 punktus, bet Dāvis Bertāns par sešiem mazāk.

Trešdienas spēlē neveiksmīgs Latvijas junioriem izvērtās jau mača sākums, kad pirmā ceturtdaļa tika zaudēta ar desmit punktu starpību. Otrajā ceturtdaļā Latvijas basketbolisti vienubrīd pietuvojās līdz triju punktu atstatumam, bet pirms pārtraukuma lietuviešu pārsvars atkal bija 12 punkti. Tomēr pēc pārtraukuma spēles gaita mainījās, lieliski aizvadītā trešā trešdaļa ļāva samazināt rezultāta starpību līdz trim punktiem. Pēdējā ceturtdaļā ritēja līdzīga spēkošanās līdz pat mača beigām, bet laimīgu uzvaru svinēja lietuvieši.

Vēl vienā E grupas spēlē piektdien Spānija ar 73:69 uzvarēja Slovēniju, bet vakarā savstarpējo maču aizvadīs Polija un Francija.

E grupā pirmo vietu ar piecām uzvarām tikpat spēlēs izcīnīja Lietuva, bet Latvija tika pie trim panākumiem un garantēja sev otro vietu. Trešā grupā ar divām uzvarām ir Spānija, bet tikpat uzvaras četrās spēlēs ir arī Polijai. Pa vienai uzvarai izcīnījušas Francijas un Slovēnijas valstsvienības, bet pirmajai vēl spēle rezervē.

Kā ziņots, turnīra pirmajā posmā Latvijas izlase sacentās B apakšgrupā, kur trīs mačos izcīnīja trīs uzvaras, ieņemot pirmo vietu grupā un uz otro posmu ņemot līdzi divas uzvaras. Latvijas U-18 basketbolisti pirmajā mačā ar 89:58 sagrāva Zviedriju, otrajā spēlē ar 61:58 pieveica Francijas izlasi, bet B grupas pēdējā spēlē Latvija ar 75:70 uzvarēja arī Spānijas vienaudžus.

Otrā posma pirmajā spēlē Latvija ar 74:76 piekāpās Slovēnijas valstsvienībai, bet tad ar 63:59 pieveica Poliju.

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionātā izcīnīja devīto vietu.

Tā kā nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā, tad šī basketbola izlase jau sev ir garantējusi vietu tajā.

Latvijas U-18 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Edmunds Dukulis, Kaspars Vecvagars, Kārlis Apsītis, Dāvis Čoders, Renārs Magone, Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš, Arnolds Helmanis, Aleksejs Rostovs, Andris Misters.

LETA