Basketbols
2010. gada 31. jūlijs, 23:16

U-18 basketbolistes spēlēs par palikšanu A divīzijā

Jauns.lv

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase sestdien izšķirošajā Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra mačā ar 52:59 (14:22, 12:13, 12:11, 14:13) piekāpās Polijas vienaudzēm un tagad cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Šajā mačā polietes lielāko daļu mača atradās vadībā ar aptuveni desmit punktu pārsvaru. Trīs minūtes pirms mača beigām latvietes spēja panākt neizšķirtu 51:51, tomēr atlikušo laiku sekmīgāk nospēlēja pretinieces, izcīnot ļoti svarīgu panākumu.

Šajā mačā Latvijas izlasē pa 12 punktiem guva Anete Kiršteine un Kristiāna Štauere.

Kā ziņots, pirmajās divās spēlēs gan Latvija, gan Polija piedzīvoja pa diviem zaudējumiem. Latvietes sākotnēji ar 53:65 piekāpās Itālijai un tad ar 51:79 Lietuvai, savukārt Polija sākotnēji Lietuvai zaudēja ar 55:62, bet pēc tam Itālijai ar 50:70.

Pēc grupu turnīra trīs labākās C grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar D grupas, kurā spēlē Čehija, Francija, Turcija un Ukraina, trijām spēcīgākajām vienībām.

Savukārt Latvijas izlase ar pārējo apakšgrupu pastarītēm tagad cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā. No A divīzijas izkritīs divas vājākās vienības.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā U-18 vecuma grupā Latvijas izlase ierindojās septītajā vietā.

Latvijas U-18 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Ieva Eida, Dita Rozenberga, Anete Kiršteine, Agate Geka, Daiga Kuzmane, Kristiāna Štauere, Guna Lagzdiņa, Kristiāna Pumpure, Linda Pagrode, Sabīne Dukāte, Katrīna Epnere, Madara Saleniece.

LETA