Futbols
2010. gada 3. augusts, 18:09

Artjoms Rudņevs trešdien parakstīs līgumu ar Polijas čempionvienību "Lech"

Jauns.lv

Latvijas jaunais futbolists Artjoms Rudņevs trešdien, visticamāk, parakstīs līgumu ar Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech".

Kā vēsta "Lech" komandas oficiālā mājaslapa internetā, tā jau ir vienojusies gan ar Rudņeva bijušo komandu "Zalaegerszeg" (ZTE), gan pašu futbolistu. Paredzams, ka abas puses noslēgs četru gadu līgumu.

"Esam priecīgi, ka pēc visām negācijām spēlētājam un klubam izdevies noslēgt vienošanos. Šis ir vēl viens futbolists, kurš stiprinās mūsu uzbrukumu," izteicās "Lech" vienības sporta direktors Mareks Pogoželčiks.

Kā ziņots, Rudņevs pirmoreiz uz pārbaudes laiku "Lech" vienībā ieradās jau jūnija beigās, bet kopš tā laika abas puses par līgumu tā arī nebija spējušas vienoties.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 16 gūtiem vārtiem bija otrs rezultatīvākais Ungārijas čempionāta spēlētājs. Savukārt sestdien Rudņevs piedalījās pirmajā Ungārijas čempionāta jaunās sezonas spēlē, uzreiz izceļoties ar divu vārtu guvumu.

Aizvadītajā Polijas čempionātā "Lech" izcīnīja pirmo vietu, kopvērtējumā par trim punktiem apsteidzot Krakovas "Wisla".

Trešdien "Lech" komanda aizvadīs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas atbildes maču ar Čehijas čempionvienību Prāgas "Sparta". Abu komandu pirmajā cīņā "Sparta" vienība savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 1:0. Tomēr Rudņevs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā nevarēs doties laukumā, jo jau palīdzēja ZTE komandai UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra mačā.

Kā zināms, Polijas čempionātā jau spēlē divi Latvijas futbolisti - Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans, kuri pārstāv Gdaņskas "Lechia" vienību.

Pagājušajā sezonā "Lechia" komandā spēlēja arī Oļegs Laizāns, tomēr viņam vasarā noslēgsies īres līgums ar Rīgas "Skonto" komandu, bet Kožanam un Lukjanovam ir spēkā līgumi arī uz nākamo sezonu.

LETA