Gulbis atspēlējas trešā seta taibreikā un pieveic 15. raketi Melceru
Ernests Gulbis mačā pret Jirgenu Melceru tika galā ar savu ierasto problēmu - atspēlēšanos šķietami bezcerīgās situācijās.
Citi sporta veidi
2010. gada 18. augusts, 22:41

Gulbis atspēlējas trešā seta taibreikā un pieveic 15. raketi Melceru

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Sinsinati "Masters 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā trešdien gandrīz divas ar pusi stundas ilgā cīņā ar 6-7 (8:10), 6-3, 7-6 (7:5) pieveica austrieti Jirgenu Melceru, kurš bija izlikts ar 13. numuru.

Līdz ar to Gulbis iekļuvis turnīra astotdaļfinālā, un nākamajā nedēļā sasniegs jaunu karjeras rekordvietu.

Pirmajā setā abi tenisisti ļoti pārliecinoši spēlēja pie savām servēm, ne reizi nedodot pretiniekam iespēju uz breikbumbām. Līdz ar to seta uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā, ko sekmīgāk uzsāka Melcers, panākot 4:1. Turpinājumā Gulbis ne tikai uzvarēja izspēles pie savas serves, bet arī vienu pie pretinieka, panākot 4:4. Taibreika izskaņā Melcers uzvarēja vēl vienu izspēli pie Gulbja serves, panākot 6:5, tomēr setbumbu latvietis atspēlēja. Pēc brīža Gulbis atspēlēja vēl vienu setbumbu, bet pie savas serves jau spēja panākt 8:7, savu setbumbu neizmantojot. Tomēr pēc tam Melcers uzvarēja nākamajās trijās izspēlēs, triumfējot taibreikā ar 10:8. Pēc zaudēta pirmā seta, otro Gulbis sāka ļoti aktīvi - pirmajā geimā viņš pie savas serves neļāva Melceram uzvarēt nevienā izspēlē, bet otrajā ieguva divas breikbumbas, kuras gan neizmantoja. Breikbumbas Gulbis ieguva arī ceturtajā geimā, otro no tām izmantojot un izvirzoties vadībā ar 3-1. Līdz seta beigām latvietis iniciatīvu neatdeva, uzvarot ar 6-3. Arī trešais sets sākās līdzīgā cīņā, bet Gulbim smagi gāja sestajā geimā, kurā viņa pretinieks kopā ieguva trīs breikbumbas, tomēr latvietis neļāva Melceram viņu lauzt. Devītajā geimā arī Gulbis pats tika pie divām breikbumbām, bet seta beigās tomēr pārsvars piederēja Melceram, kurš 14. geimā pat tika pie divām mačbumbām. Tās viņš gan neizmantoja un arī trešā seta uzvarētājs bija jānoskaidro taibreikā. Taibreika sākumā Melcers uzvarēja pirmās četras izspēles un sperot platu soli pretī panākumam visā mačā. Tomēr latvietis nepadevās, pietuvojoties līdz 3:4 un arī spēja panākt izlīdzinājumu - 5:5. Vēl brīdi vēlāk Gulbis uzvarēja arī nākamajā izspēlē, iegūstot mačbumbu, kuru arī realizēja.

Iepriekš abi sportisti savā starpā nebija tikušies. Jaunākajā ATP rangā Gulbis ieņem 27. vietu, kas ir atkārtoti sasniegta augstākā pozīcija viņa karjerā, kamēr Melcers atrodas 15. pozīcijā, kas arī viņam ir atkārtoti sasniegta augstākā pozīcija. Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar britu Endiju Mareju, kurš izlikts ar ceturto numuru, vai francūzi Žeremī Šardī.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis jau ir nopelnījis 90 punktus ATP rangā, kas viņam nākamajā nedēļā ļaus pakāpties vēl augstāk.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Gulbis ar 7-6 (7:5), 6-4 pieveica amerikāni Donaldu Jangu, kurš dalībai šajā turnīrā bija saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card", bet Melcers pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-4 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo kolumbieti Santjago Hiraldo.

Šajā turnīrā piedalās deviņi no desmit ATP ranga spēcīgākajiem tenisistiem. Savainojuma dēļ nestartē vienīgi Huans Martins del Potro no Argentīnas.

Aizvadītajā gadā Gulbis nespēja pārvarēt šī turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu, tāpēc viņam šogad ranga punkti nav jāaizstāv. Savukārt 2008.gadā Latvijas tenisists iekļuva Sinsinati turnīra ceturtdaļfinālā, kur zaudēja serbam Novākam Džokovičam.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis spēlēja prestižajā Toronto "Masters 1000" turnīrā, kur otrās kārtas mačā ar 6-4, 4-6, 4-6 piekāpās zviedram Robinam Sēderlingam, kurš bija izlikts ar piekto numuru.

LETA/Foto: AFP