2010. gada 1. septembris, 19:23

Pujacam vārti pret Cipuļa un Širokova "Amur"

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases aizsargs Georgijs Pujacs guva vārtus Viktora Bļinova piemiņas turnīra spēlē, kurā viņa pārstāvētais Novosibirskas "Sibirj" ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa un Alekseja Širokova Habarovskas "Amur" komandu.

Šajā mačā Pujacs 49. minūtē guva "Sibirj" komandas trešos vārtus. Divas minūtes vēlāk viņš arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Vēl šajā mačā "Sibirj" komandā ar precīziem metieniem izcēlās Ville Nieminens un Jūnass Englunds, bet "Amur" rindās vienīgos vārtus guva Deniss Šemeļins. Tikmēr vienā uzbrucēju trijniekā spēlējošie Širokovs un Cipulis rezultativitātes punktus neguva un soda minūtes nenopelnīja.

Vēl vienā šī turnīra spēlē Latvijas aizsarga Alekseja Jerofejeva pārstāvētā Novokuzņeckas "Metallurg" komanda ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) piekāpās Astanas "Baris" komandai. Jerofejevs ar rezultativitāti vai soda minūtēm neizcēlās. Vārtus "Metallurg" komandā guva Aleksandrs Golovins, bet "Baris" rindās pa vieniem vārtiem guva Aleksejs Voroncovs, Brendons Bočenskis un Andrejs Gavriļins.

Šajā turnīrā piedalās arī mājinieki Omskas "Avangard". Pēc trešdienas spēlēm pirmajā vietā turnīrā ar sešiem punktiem divās spēlēs atrodas "Sibirj" komanda, tai ar pieciem punktiem seko "Avangard", "Baris" vienība tikusi pie četriem punktiem, Novokuzņeckas "Metallurg" rēķinā ir trīs punkti, bet "Amur" komanda pie punktiem nav tikusi.

Jau ziņots, ka jaunais KHL čempionāts sāksies 8. septembrī, kad pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvēji Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā uzņems Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

LETA