Rīgas „Dinamo” izbraukumā zaudē Georgija Pujaca „Sibirj”
Veiksmīgu spēli aizvadīja slovāku leģionārs Tomaš Surovijs, gūstot divus vārtus.
2010. gada 13. septembris, 17:36

Rīgas „Dinamo” izbraukumā zaudē Georgija Pujaca „Sibirj”

Jauns.lv

KHL sezonas trešajā spēlē Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) piekāpās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj".

"Sibirj" klubā par galvenā trenera palīgu strādā bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Igors Pavlovs.

Rīgas "Dinamo" labā abus vārtus guva Tomašs Surovijs, bet "Sibirj" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Jonass Enlunds, Vjačeslavs Belovs un Jurijs Petrovs.

irmā perioda sākumā mājinieki iesāka nedaudz aktīvāk, izveidojot daudz bīstamu uzbrukumu, tomēr pārspēt "Dinamo" vārtsargu Krisu Holtu neizdevās. Astotajā minūtē Guntis Galviņš saņēma divu minūšu noraidījumu, bet pusotru minūti vēlāk arī Sandis Ozoliņš saņēma divu minūšu noradījumu par spēles vilcināšanu, taču "Sibirj" nespēja realizēt vairākumu. Iznākot ceturtajam spēlētājam, pēc brīža Galviņš vēlreiz saņēma divu minūšu noraidījumu, taču arī šoreiz Holts vārtos bija lielisks un rezultāts palika nemainīgs. Līdz trešdaļas beigām abas komandas vēl apmainījās ar dažiem bīstamiem uzbrukumiem, taču vārti netika gūti. Jau otrās trešdaļas sākumā mājinieki saņēma divu minūšu noraidījumu, bet "Dinamo" neizdevās nostāties pretinieku zonā, un vairākums palika nerealizēts. Dažas minūtes vēlāk "Sibirj" uzbrucējs Enlunds viens pret vienu apspēlēja Jēkabu Rēdlihu un Holtu, atklājot mača rezultātu. Minūti pēc gūtajiem vārtiem "Sibirj" saņēma divu minūšu noraidījumu un "Dinamo" veiksmīgi nostājās pretinieku zonā, un pēc lieliskas Ozoliņa piespēles tukšos vārtus ripu trieca Surovijs. Spēles 32. minūtē Holts saņēma divu minūšu noraidījumu, kuru viņa vietā devās izciest Roberts Bukarts. Uzreiz pēc iemetiena ar metienu no zilās līnijas Belovs ar spēcīgu metienu vārtu augšējā stūrī izvirzīja mājiniekus vadībā ar 2:1, bet neilgi pēc tam divi "Sibirj" hokejisti devās uz noraidīto spēlētāju soliņa un rīdziniekiem izdevās realizēt lielo skaitlisko vairākumu, kad pēc elegantām Ozoliņa un Aleksandra Niživija piespēlēm Surovijs atkal īstajā brīdī atradās vārtu priekšā un izlīdzināja rezultātu - 2:2. Atlikušajās otrās trešdaļas minūtēs komandas apmainījās ar dažiem bīstamiem uzbrukumiem, taču rezultāts palika nemainīgs. Trešās trešdaļas sākumā Ozoliņš par spēles laika vilcināšanu saņēma divu minūšu noraidījumu, kam beidzoties Petrovs ar precīzu metienu augšējā stūrī izvirzīja vadībā "Sibirj" - 3:2. Pēc mājinieku gūtajiem vārtiem spēles temps abu komandu izpildījumā nedaudz kritās. Piecas minūtes pirms spēles beigām mačam temps uzņēma apgriezienus un abas komandas apmainījās ar bīstamiem momentiem, taču rezultāts nemainījās. 58. minūtē "Dinamo" uzbrucējs Miķelis Redlihs tika sodīts ar divu minūšu noradījumu, kas liedza rīdziniekiem atspēlēties. Abas komandu treneri paņēma vēl 30 sekunžu pārtraukumus, bet 50 sekundes pirms mača beigām "Dinamo" vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju un "Sibirj" gandrīz raidīja ripu tukšos vārtus, savukārt Rīgas klubam tā arī neizdevās izlīdzināt rezultātu.

Šajā spēlē Pujacs laukumā pavadīja 19 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar pieciem punktiem atkrita uz otro vietu, bet "Sibirj" ar deviņiem punktiem saglabāja pirmo vietu visā līgā.

Kā ziņots, sezonas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pieveica spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību, kuru Latvijas klubs pagājušajā sezonā apspēlēja Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā, bet pēc tam ar 3:0 izbraukumā pieveica Novokuzņeckas "Metallurg" komandu. Savukārt "Sibirj" komanda pirmajos mačos ar 5:2 un 3:2 izbraukumā pieveica Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa un Alekseja Širokova pārstāvēto Habarovskas "Amur" vienību.

Tieši ar "Amur" komandu "Dinamo" tiksies nākamajā mačā trešdien.

Kā ziņots, pirmo maču savu skatītāju priekšā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 19. septembrī "Arēnā Rīga", sacenšoties ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kuru rindās spēlēs slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Rīgas "Dinamo". Savukārt 6. oktobrī "Dinamo" Rīgā spēkosies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes".  Jau ziņots, ka, gatavojoties jaunajai sezonai, "Dinamo" komanda kopumā aizvadīja 11 oficiālas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus.

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

LETA/Foto: LETA