Basketbols

U-20 basketbola izlases līderis Blaus nākamsezon spēlēs BK "Zemgale"

Jauns.lv

Pagājušās sezonas trešās spēcīgākās Latvijas basketbola komandas "Ventspils" spēlētājs Lauris Blaus nākamajā sezonā uz vienu gadu tiks izīrēts citam Latvijas klubam Jelgavas "Zemgale".

U-20 basketbola izlases līderis Blaus nākamsezon s...

Pagājušajā sezonā Blaus "Ventspils" rindās 20 aizvadītajās spēlēs Latvijas Basketbola līgā (LBL) vidēji laukumā pavadīja 12 minūtes, vidēji gūstot 4,5 punktus un izcīnot 3,7 bumbas zem groziem. Blaus šajā vasarā Latvijas U-20 izlases sastāvā piedalījās Eiropas čempionātā, kur aizvadītajās astoņās spēlēs vidēji guva 12,5 punktus un izcīnījas 4,9 atlēkušās bumbas, kļūstot par izlases līderi.

"Ņemot vērā, ka komandai piesaistīti vairāki pieredzējuši un profesionāli spēlētāji centra pozīcijā, Laurim varētu tikt atvēlēts mazāks spēles laiks. Tāpēc, lai Laura progress neapstātos, esam vienojušies par viņa izīrēšanu klubam "Zemgale", atklāja "Ventspils" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens. "Jelgavas klubs rēķinās ar Lauri kā ar komandas pamata centra spēlētāju, tāpēc ceram, ka, tiekot pie nozīmīga spēles laika, Laura pārliecība par saviem spēkiem un meistarība tikai augs," piebilda Rībens.

LBL jaunās sezonas atklāšanas spēlē piedalīsies "Ventspils" un "VEF Juniors" komandas, noteikts līdzjutēju balsojumā. Spēle notiks 2. oktobrī plkst.17 Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL čempionātā uzvarēja "Barons" komanda, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga" vienību, bet "Ventspils" sērijā par trešo vietu ar 3-0 pārspēja "Valmiera" komandu.

Bez "Barons", "VEF Juniors", "Ventspils" un "Valmiera" komandām nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā joprojām spēlēs arī "Liepājas lauvas" un "Zemgale", un tām klāt nāks arī aizvadītās sezonas LBL otrās divīzijas komandas "Turība" un "Latvijas Universitāte".