Citi sporta veidi
2010. gada 14. septembris, 19:37

Spānijas prese slavē Rafaelu Nadalu

Jauns.lv

Spānijas prese otrdien slavēja tenisistu Rafaelu Nadalu, kurš kļuvis tikai par septīto tenisistu, kas uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Pēc pirmdien notikušā finālmača, kurā Nadals ar 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 trīs stundu un 43 minūšu ilgā cīņā pieveica serbu Novāku Džokoviču, mediji nosaukuši spāni par "leģendu".

Spānijas lielākais dienas laikraksts "El Pais" uzsvēra, ka 24 gadus vecais Nadals nokļuvis "profesionāļu klubā, kurā ir tikai daži sportisti", kas uzvarējuši Austrālijas atklātajā čempionātā, Francijas atklātajā čempionātā, Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā. "Nadals ir starp tenisa leģendām," uzsvēra laikraksts.

"Nadals uzkāpj Olimpā," rakstīja laikraksts "El Mundo". Tikmē "Marca" atzina, ka Nadals ir vienkārši "labākais tenisists pasaulē", atzīstot, ka daudzi slaveni tenisisti kā Džons Makinrojs un Džimijs Konorss karjeras laikā visos četros "Grand Slam" turnīros nespēja uzvarēt.

Spānijas sportisti šogad sasnieguši daudzus lielus panākumus - futbola izlase pirmo reizi vēsturē triumfēja Pasaules kausā, bet Alberto Kontadors jau trešo reizi uzvarēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France". "Šis ir zelta gads Spānijas sportam," rakstīja "Marca".

Kā ziņots, Nadals 24 gadu vecumā kļuvis par otro jaunāko tenisistu, kurš uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros, kā arī kļuvis tikai par ceturto tenisistu atklātajā ērā, kurš spējis uzvarēt trijos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas.

Kopumā Nadalam šis ir devītais "Grand Slam" tituls.

LETA