Citi sporta veidi
2010. gada 10. oktobris, 19:18

Latvijas džudistiem zelts un bronza pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas džudists Vladimirs Osnačs svētdien izcīnīja uzvaru Minskā notiekošajā Pasaules kausa posmā svara kategorijā virs 100 kilogramiem.

Osnačs sākotnēji pieveica krievu Magomedu Nažmudinovu, kas uzreiz garantēja uzvaru apakšgrupā un vietu pusfinālā, kurā viņš pārspēja igauni Juhanu Metisu. Savukārt finālā Latvijas džudists pārspēja arī baltkrievu Aliaksandru Vahavjaku.

Trijniekā iekļuva arī Latvijas sportists Jevgēņijs Borodavko, kurš startēja svara kategorijā līdz 100 kilogramiem. Viņš sākotnēji izcīnīja divas uzvaras apakšgrupā, pusfinālā piekāpās francūzim Sirilam Marē, bet gandarījuma turnīra cīņā par trešo vietu viņš pieveica francūzi Žalalu Benalā.

Tikmēr dalītu septīto vietu svara kategorijā līdz 90 kilogramiem ieņēma Aigars Mīlenbergs, kurš savā pirmajā cīņā, kas uzreiz bija apakšgrupas fināls, piekāpās Kirgizstānas sportistam Čingizam Mamedovam, bet gandarījuma turnīra pirmajā cīņā zaudēja arī ukrainim Dmitrijo Berežnijam.

Savukārt svara kategorijā līdz 81 kilogramam jau pirmajā cīņā zaudējumu piedzīvoja Konstantīns Ovčiņņikovs, kuram līdz ar to turnīrs bija noslēdzies.

Kā ziņots, sestdien no Latvijas sportistiem augstāko vietu izcīnīja Dmitrijs Kozlovs, kurš svara kategorijā līdz 60 kilogramiem ierindojās piektajā vietā.

LETA