Futbols
2010. gada 24. oktobris, 15:11

Futbola stadionā Kenijā septiņi bojāgājušie

Jauns.lv

Kenijas galvaspilsētā Nairobi sestdienas vakarā izcēlās burzma futbola stadionā, kurā gāja bojā septiņi līdzjutēji, paziņoja policija un Sarkanā Krusta darbinieki.

Burzma izcēlās, kad pūlis mēģināja iekļūt Njajo Nacionālajā stadionā, kur spēlēja divas no Kenijas populārākajām futbola komandām. Katras komandas līdzjutējiem bija paredzēti savi ieejas vārti ar metāla barjerām, un vieni no tiem pūļa spiediena dēļ tika salauzti.

Pieci vīrieši un viena sieviete gāja bojā notikuma vietā. Vēl viens cilvēks vēlāk nomira slimnīcā no burzmā gūtiem ievainojumiem. Vēl 12 cilvēki ar smagiem ievainojumiem tika aizvesti uz slimnīcu.

Neraugoties uz traģisko incidentu, Kenijas Premjerlīgas spēle starp komandām "Gor Mahia" un "AFC Leopards" turpinājās, un pirmā komanda tajā uzvarēja ar vienu vārtu pārsvaru.

Kenijas Premjerlīgas vadītājs Džeks Oguda paziņoja, ka tiks izmeklēts, kāpēc līdzjutējiem tika ierobežota iekļūšana stadionā, kas nemaz neesot bijis pilns.

2005. gadā Njajo Nacionālajā stadionā izcēlās burzma Pasaules kausa kvalifikācijas spēles laikā starp Kenijas un Marokas komandām, un tajā gāja bojā vismaz viens līdzjutējs. Pēc šīs burzmas FIFA aizliedza izmantot šo stadionu Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

BNS