Citi sporta veidi
2010. gada 28. oktobris, 08:44

Latvijas handbola izlase sīvā cīņā zaudē olimpiskajai vicečempionei Īslandei

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase trešdien 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra otro kārtu sāka ar viesos sīvā cīņā piedzīvotu zaudējumu pret olimpiskajiem vicečempioniem Īslandes handbolistiem.

Latvijas komanda cieta neveiksmi ar 26:28 (13:14), informē Latvijas Handbola federācija. Viesu komandā rezultatīvākie bija Ģirts Lilienfelds un Edgars Vadzītis, kuri guva pa sešiem vārtiem.

Cīņas sākumā Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 5:1, taču tad sākot pelnīt noraidījumus, ļāva pretiniekiem izlīdzināt spēles gaitu un astoņas minūtes pirms pārtraukuma panākt neizšķirtu 10:10. Tuvojoties puslaika beigām Latvijas izlase atkal izvirzījās vadībā ar 13:11, tomēr pirmā puslaika beigas labāk aizvadīja mājinieki, gūstot trīs vārtus pēc kārtas un atpūtā ejot esot minimālā vadībā. Otrā puslaika sākumā Latvijas izlasei labi spēlējot aizsardzībā, Īslande pirmos vārtus guva tikai desmitajā minūtē, panākot neizšķirtu 15:15. Puslaika vidū trešo noraidījumu, kas automātiski pārvērtās sarkanajā kartītē, diemžēl guva viens no viesu līderiem Lilienfelds, bet vairākumu īslandieši izmantoja izvirzoties vadībā ar 20:18. Latvijas izlase pēc diviem Vadzīša precīziem metieniem vēl atspēlējās, panākot neizšķirtu 20:20, un vēlāk atkal izvirzījās minimālā vadībā ar 22:21. Taču četras minūtes pirms mača beigām mājinieki, atkal izmantojot skaitlisko vairākumu, guva trīs vārtus pēc kārtas izvirzoties vadībā ar 24:26. Vēlreiz atspēlēties Valda Labanovska trenētā komanda vairs nespēja un cieta zaudējumu - 26:28.

Citā grupas spēlē Vācija, kas būs Latvijas izlases nākamie pretinieki svētdien Dobelē, spēlēja neizšķirti 26:26 ar Austriju.

Pēc grupu cīņām divas labākās komandas iegūs ceļazīmi uz 2012. gada EČ finālturnīru, kas risināsies Serbijā.

EČ kvalifikācijas turnīra spēle:

Īslande - Latvija 28:26 (14:13)

Latvija: Lilienfelds 6, Vadzītis 6, Jurdžs 5, An. Kuzmins 2, Straume 2, Dude 2, Valkovskis 2, Gūtmanis 1

BNS