Rīgas „Dinamo” pret SKA varētu spēlēt atklātā laukumā „Skonto” stadionā

Rīgas „Dinamo” pret SKA varētu spēlēt atklātā laukumā „Skonto” stadionā

Jauns.lv

Rīgas ''Dinamo'' un Sanktpēterburgas SKA KHL spēle, kas paredzēta svētdienā, 16. janvārī, ''Arēnā Rīga'' notikt nevarēs.

Rīgas „Dinamo” pret SKA varētu spēlēt atklātā lauk...

Rīgas ''Dinamo'' ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede uzskata, ka mačs atklātā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA būtu ļoti interesants un publiku piesaistošs pasākums.
Rīgas ''Dinamo'' ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede uzskata, ka mačs atklātā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA būtu ļoti interesants un publiku piesaistošs pasākums.

Šajā dienā tur notiks Raimonda Paula 75. gadu jubilejai veltītais koncerts, kādēļ viens no variantiem ir šīs spēles aizvadīšana atklātā laukumā ''Skonto'' stadionā.

''Spēles aizvadīšana'''Skonto'' stadionā ir izvirzīts tikai kā viens no variantiem,'' aģentūrai BNS norādīja Rīgas ''Dinamo'' ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede. ''Nekāds lēmums nav pieņemts, jo tā pagaidām ir tikai ideja. Protams, mēs ļoti vēlamies spēli pret tādu komandu kā SKA aizvadīt ''Arēnā'', taču ļoti labi saprotam, ka maestro ir jubileja. Spēlei būs jānotiek kādā citā Latvijas ledus arēnā.''

Līdz šim tikai četras Rīgas ''Dinamo'' mājas spēles ir notikušas citās Latvijas ledus arēnās - 2008. gada oktobrī ''Inbox.lv'' hallē Piņķos pret Minskas ''Dinamo'' un Ņižņekamskas ''Ņeftehimik'', nerēķinot divas spēles Somijas pilsētā Espo pret Kazaņas ''Ak Bars'' un Toljati ''Lada'', bet vēl divas Liepājā - 2009. gada oktobrī pret Čerepovecas ''Severstaļ'' un decembrī pret ''Ņeftehimik''.

Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) 2003. gadā pirmo reizi regulārās sezonas spēle notika zem klajas debess - Edmontonā. Kopš 2008. gada, 1. janvārī notikušas trīs ''Winter Classic'' spēles atklātā laukumā - Bufalo, Čikāgā un Bostonā. 2011. gada 1. janvārī šāda spēle paredzēta Pitsburgā. Tās risinās futbola vai beisbola laukumos, kur iekārtots hokeja laukums un bauda milzīgu publikas interesi. 2011. gadā 20. februārī paredzēta spēle atklātā laukumā arī Kalgari, kur Raita Ivanāna pārstāvbētā ''Flamnes'' tiksies ar Monreālas ''Canadiens''.

2010. gada pasaules čempionātā Vācijas un ASV komandas spēlēja atklātā laukumā futbola stadionā Gelzenhirhenē, savukārt 2009. gada KHL Zvaīgžņu spēle notika ledus laukumā, kas bija izveidots Sarkanajā laukumā Maskavā.

''Pasaulē šādu spēļu sarīkošanai pieredze jau ir. Nekas jauns tas nav,'' sacīja Priede. ''Tomēr risks pastāv, jo noteikti ir jāparedz rezerves variants.''

Priede vēl nevarēja pateikt, kad kļūs zināma 16. janvāra Rīgas ''Dinamo'' spēles norises vieta.


BNS/Foto: LETA