Basketbols
2010. gada 7. novembris, 19:11

"Zemgale" LBL mačā negaidīti pieveic "VEF Junioru"

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra spēlē svētdien Jelgavas klubs "Zemgale" ar 75:70 (30:15, 18:27, 19:14, 8:14) savā laukumā pieveica sacensību līdervienību "VEF Juniors".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Salvis Mētra, bet ar 14 punktiem izcēlās Edgars Krūmiņš. Savukārt "VEF Juniors" vienībā pa 20 punktiem guva Ivans Neļubovs un Mārtiņš Laksa, kuri abi arī izcīnīja pa sešām atlēkušajām bumbām.

Pēc "VEF Juniors" komandas ļoti neveiksmīgas aizvadītas pirmās ceturtdaļas (15:30), pirmā puslaika pēdējās minūtēs viesi jau bija pietuvojušies līdz 41:45. Tomēr puslaika beigas nedaudz sekmīgāk aizvadīja mājinieki un pirms pēdējām 20 minūtēm atradās vadībā ar 48:42. Trešo ceturtdaļu atkal sekmīgāk aizvadīja "Zemgale", atjaunojot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Kaut mača beigās "VEF Juniors" spēja pietuvoties pat līdz trīs punktu deficītam (68:71), tomēr "Zemgale" panākumu nosargāja.

Līdz ar to visas LBL pirmās divīzijas komandas tagad piedzīvojušas kaut vienu zaudējumu. Tagad "VEF Juniors" un "Ventspils" komandām ir pa piecām uzvarām sešās spēlēs. Savukārt "Zemgale" ar četriem panākumiem astoņos mačos pakāpās uz ceturto vietu. To ar trijām uzvarām piecās spēlēs apsteidz komanda "Liepājas Lauvas". Piekto vietu diviem panākumiem četrās cīņās ieņem biznesa augstskolas "Turība" komanda, pagājušās sezonas čempionvienībai "Barons" ir divas uzvaras piecās cīņās, kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu, bet "Valmiera" ar vienu panākumu piecos mačos ieņem septīto vietu. Savukārt pēdējā, astotajā pozīcijā patlaban atrodas "Latvijas Universitāte" (LU), kas zaudējusi visās piecās cīņās.

Kā ziņots, LBL regulārajā čempionātā šosezon tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

LETA