Rīgas "Dinamo" viesos pieveic KHL līderus "Metallurg"
Izcilu spēli Rīgas
2010. gada 19. novembris, 18:24

Rīgas "Dinamo" viesos pieveic KHL līderus "Metallurg"

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta otrajā spēlē pēc novembra pārtraukuma piektdien ar 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) izbraukumā uzvarēja līgas līdervienību Magņitogorskas "Metallurg".

Rīgas "Dinamo" labā divus vārtus guva Jānis Sprukts, vienreiz ripu raidot tukšos vārtos, bet pa reizei precīzi bija Miķelis Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs un Lauris Dārziņš. Savukārt "Metallurg" komandā ar gūtajiem vārtiem izcēlās Petri Kontiola, Vitālijs Atjušovs un pieredzējušais uzbrucējs Sergejs Fjodorovs.

Spēles rezultātu jau mača 57. sekundē atklāja Miķelis Rēdlihs, kurš lieliskā solo gājienā apspēlēja vairākus "Metallurg" spēlētājus un raidīja ripu starp Iļjas Proskurjakova kājsargiem. Turpinājumā mača gaita bija līdzīga un daudz bīstamu uzbrukumu nebija, jo cīņa pārsvarā norisinājās laukuma vidusdaļā un pie apmalēm. Spēles 13. minūtē "Dinamo" komanda izveidoja labu pretuzbrukumu, kurā Lauris Dārziņš izpildīja precīzu piespēli tieši uz nūjas Spruktam, kurš ar spēcīgu metienu neatstāja nekādas cerības "Metallurg" vārtsargam Proskurjakovam - 2:0. Pēc zaudētājiem vārtiem mājinieki kļuva aktīvāki un vairākas reizes bīstami apdraudēja "Dinamo" vārtus, tomēr precīzi spēlēja rīdzinieku vārtsargs Kriss Holts, neļaujot sevi pārspēt. Mača 17. minūtē divu minūšu noraidījumu saņēma Ģirts Ankipāns, atstājot "Dinamo" mazākumā. "Metallurg" komanda vairākumā spēlēja aktīvi un izdarīja vairākus metienus pa vārtiem, taču Holts nekļūdījās un rezultāts palika nemainīgs. Pirmās trešdaļas izskaņā izteikta pārsvara nebija nevienai komandai, bet 22 sekundes pirms trešdaļas beigām "Metallurg" aizsargs Atjušovs atstāja mājiniekus mazākumā.

Otrās trešdaļas sākumā "Dinamo" izdevās realizēt pirmās trešdaļas izskaņā nopelnīto vairākumu, kad 16 sekundes pirms vairākuma beigām uzbrukumam sekmīgi pieslēdzās Krišjānis Rēdlihs un trešo reizi mačā pārspēja Proskurjakovu - 3:0. Turpinājumā komandas spēlēja atklātu hokeju un izdarīja daudz metienus pa vārtiem, taču abi vārtsargi spēlēja pārliecinoši un rezultāts nemainījās. Mača 34. minūtē nevajadzīgu divu minūšu noraidījumu par spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja Roberts Bukarts un "Metallurg" komandai bija nepieciešamas tikai 33 sekundes, lai realizētu skaitlisko vairākumu, kad Holtu pirmo reizi mačā pārspēja Kontiola, samazinot rezultātu līdz 1:3. Pēc gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki turpināja ļoti aktīvi uzbrukt "Dinamo" vārtiem, tomēr līdz precīzam metieniem nedaudz pietrūka, kā arī labi spēlēja Holts, neļaujot mājiniekiem gūt otros vārtus. 21 sekundi pirms otrās trešdaļas beigām divu minūšu noraidījumu izpelnījās "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš, līdz ar to trešo trešdaļu rīdziniekiem nācās uzsākt mazākumā.

"Metallurg" hokejistiem skaitlisko vairākumu gan neizdevās realizēt, taču tas netraucēja mājiniekiem turpināt aktīvus un bīstamus uzbrukumus, un 45.minūtē labu meistarību nodemonstrēja pieredzējušais "Metallurg" komandas uzbrucējs Fjodorovs, kurš izlauzās cauri diviem "Dinamo" spēlētājiem un ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī rezultātu samazināja līdz 2:3. Pēc gūtajiem vārtiem "Metallurg" uzbrukumi kļuva bīstamāki, taču pārliecinošu sniegumu demonstrēja Holts, vairākas reizes glābjot "Dinamo" komandu no vārtu zaudējuma. Trešās trešdaļas vidū komandas palika vienādos skaitliskajos sastāvos, jo abpusēju divu minūšu noraidījumu par rupjību saņēma Jēkabs Rēdlihs un Maksims Mamins. Spēlējot četri pret četri, pārsvars bija "Metallurg" komandai, kuras uzbrukumi pretinieku vārtiem bija daudz bīstamāki par rīdzinieku iespēto. Tomēr Holts turpināja spēlēt pārliecinoši un neļāva mājiniekiem izlīdzināt rezultātu. Spēles turpinājumā "Metallurg" komandai bija liels spiediens, taču "Dinamo" hokejisti to kopējiem spēkiem izturēja, turklāt atrada spēkus izveidot labu uzbrukumu, kurā ļoti sekmīgi nospēlēja Dārziņš, kurš elegantā veidā apspēlēja pretinieku komandas spēlētāju un no samērā asa leņķa ar negaidītu metienu vārtu tuvajā stūrī ceturto reizi pārspēja Proskurjakovu - 4:2. Smagā situācijā "Dinamo" hokejisti nonāca trīs ar pusi minūtes pirms trešās trešdaļas beigām, kad 50 sekundes nācās trijatā aizstāvēties pret pieciem pretiniekiem, turklāt "Metallurg" Proskurjakova vietā laukumā sūtīja vēl vienu spēlētāju, līdz ar to "Dinamo" trijatā aizstāvējās pret sešiem pretiniekiem. Tomēr mājinieki pārvērtēja savas spējas, ko sekmīgi izmantoja Sprukts, kurš ripu raidīja tukšos vārtos, gūstot savus otros vārtus spēlē un nepilnas divas minūtes pirms mača beigām panākot komfortablo 5:2. "Metallurg" komanda pēc 28 sekundēm vienus vārtus gan atguva, kad Holtu ar spēcīgu metienu no zilās līnijas pārspēja Atjušovs, tomēr pēc deviņām sekundēm laukuma saimnieki palika mazākumā, līdz ar to zaudējot cerības atspēlēties. Nervozā mačā galotnē "Dinamo" nosargāja uzvaru un izcīnīja tikai otro panākumu pēdējos astoņos mačos.

Kā ziņots, šajā mačā traumas dēļ "Dinamo" komandai nevarēja palīdzēt aizsargs Kristaps Sotnieks, kura vietā vienā maiņā ar Arvīdu Reķi spēlēja Krišjānis Rēdlihs. Tāpat Rodrigo Laviņa vietā kopā ar Gunti Galviņu spēlēja Jēkabs Rēdlihs. Savukārt traumas dēļ joprojām nespēlēja uzbrucējs Broks Troters.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc piektdienas spēles Rīgas "Dinamo" ar 37 punktiem 25 spēlēs saglabāja septīto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas atrodas sestajā pozīcijā. Savukārt Magņitogorskas "Metallurg" ar 53 punktiem 26 spēlēs saglabāja ne tikai pirmo vietu Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

Kā ziņots, izbraukuma sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" komanda ielaida vairākus vārtus cīņas izskaņā un ar rezultātu 4:5 piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai. Nākamo spēli izbraukuma sērijā Latvijas klubs aizvadīs svētdien ar Čeļabinskas "Traktor", bet šo izbraukuma spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" noslēgs otrdien, kad tiksies ar Maskavas CSKA.

Pēdējos septiņos mačos Latvijas klubs ticis tikai pie vienas uzvaras.

Savukārt nākamo maču savā laukumā Latvijas klubs aizvadīs 28. novembrī, kad tiksies ar šosezon veiksmīgi spēlējošo Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību.

LETA/Foto: LETA