Hokejs
2010. gada 2. decembris, 12:35

Lielākā daļa NHL klubu pagājušajā sezonā darbojās ar zaudējumiem

Jauns.lv

Lielāka daļa Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu 2010./2011. gada sezonā darbojās ar finansiāliem zaudējumiem, trešdien gadskārtējā apskatā ziņoja žurnāls "Forbes".

­ Pagājušajā sezonā paplašinājās plaisa starp pelnošajiem NHL klubiem un tiem, kas darbojas ar zaudējumiem. Mīnusos pagājušo sezonu pabeidza 16 no 30 klubiem.

Tajā pašā laikā NHL kluba vidējā vērtība 2009./2010. gada sezonā pieauga par diviem procentiem - līdz 228 miljoniem dolāru (115 miljoniem latu). Vērtīgākā NHL kluba titulu līgā saglabāja Toronto "Maple Leafs", kas novērtēts ar 505 miljoniem ASV dolāru, lai gan komanda Stenlija kausu nav izcīnījusi kopš 1967. gada. Novērtējuma rangā "Maple Leafs" seko Monreālas "Canadiens", Detroitas "Red Wings" un Bostonas "Bruins".

Vislabāk pelnošie klubi ar ienākumiem virs 13 miljoniem dolāru bija Ņujorkas "Rangers", Monreālas "Canadiens", Detroitas "Red Wings", Filadelfijas "Flyers", Čikāgas "Blackhawks" un Vankūveras "Canucks". Savukārt ar vislielākajiem zaudējumiem darbojās Fīniksas "Coyotes", Floridas "Panthers", Vašingtonas "Capitals", Atlantas "Thrashers", Bufalo "Sabres" un Tampabejas "Lightning".

Neraugoties uz finanšu zaudējumiem, "Capitals" un "Panthers" vērtība gada laikā pieauga. "Capitals" īpašniekam Tedam Leonidim iegādājoties sporta arēnu un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards", "Capitals" vērtība pieauga par septiņiem procentiem - līdz 197 miljoniem dolāru.

Atšķirības summās, kuras klubi nopelna spēļu arēnās un par vietējām televīzijas raidīšanas tiesībām, izskaidro, kādēļ pagājušajā gadā "Canadiens" mainīja īpašniekus par 575 miljoniem dolāru, bet Tampabejas "Lightning" nopirka tikai par 93 miljoniem dolāru.

BNS