Martins Dukurs uzvar skeletona Pasaules kausa otrajā posmā
Citi sporta veidi

Martins Dukurs uzvar skeletona Pasaules kausa otrajā posmā

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs ceturtdien triumfēja Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, kas risinājās Kalgari trasē Kanādā, tiekot pie pirmā panākuma šosezon.

Martins Dukurs uzvar skeletona Pasaules kausa otra...

Uzvara Pasaules kausa otrajā posmā Kalgari ļāva Martinam Dukuram pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā.
Uzvara Pasaules kausa otrajā posmā Kalgari ļāva Martinam Dukuram pakāpties uz trešo vietu kopvērtējumā.

Pirmajā braucienā Tretjakovs zaudēja Dukuram 0,07 sekundes, tomēr otro krievs aizvadīja ļoti labi, sasniedzot jaunu starta rekordu. Nākamais startēja latvietis, tomēr nobrauca vēl labāk, summā apsteidzot Tretjakovu par 0,09 sekundēm.

"Zināju, ka Tretjakovs nobrauca ļoti labi un tas mani otrajā braucienā dzina uz priekšu, jo zināju, ka nedrīkstu pieļaut kļūdas," uzreiz pēc sacensībām teica Dukurs, piebilstot, ka šoreiz jau bijis labāks startā nekā pirmajā posmā.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Lielbritānijas sportists Kristians Bromlijs, kurš Dukuram jau zaudēja 0,84 sekundes.

Tikmēr neveiksmīgs starts izdevās Martina brālim Tomasam Dukuram, kurš gluži pretēji palika pēdējā, 26.vietā. Tomass startā neveiksmīgi izbrauca no sliedes, finišā jaunākajam brālim zaudējot 2,05 sekundes un nekvalificējoties otrajam braucienam.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā tagad Tretjakovam un Bromlijam ir pa 410 punktiem, bet Martins Dukurs viņiem zaudē vienu punktu.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Martins Dukurs kļuva par Pasaules kausa ieguvēju un Eiropas čempionu, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureātu. Savukārt Tomass Dukurs visās šajās ieskaitēs palika ceturtais.

Pasaules kausa izcīņā šogad notiks astoņi posmi - līdz gadu mijai četri Ziemeļamerikā, bet pēc tam četri Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25. februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

LETA/Foto: LETA