2010. gada 7. decembris, 01:08

Rīgas "Dinamo" un Maskavas "Spartak" spēlē aizturēti vairāki fani

Jauns.lv

Vēl nebeidzoties "Dinamo Rīga" un Maskavas "Spartak" hokeja komandu spēlei, policija aizturējusi vairākus pārāk iekarsušus hokeja fanus, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Vēl labu laiku pirms spēles beigām policija jau bija aizturējusi 10 hokeja fanus, septiņi no kuriem ir Krievijas pilsoņi, bet trīs - Latvijas pilsoņi, no kuriem viens gan bijis "Spartak" līdzjutējs. Viena no aizturētajām ir sieviete.

Policijas pārstāvji informēja, ka, visticamāk, aizturētie tiks sodīti administratīvā kārtā par sīko huligānismu.

Kā ziņots, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmdienas vakarā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) zaudēja Maskavas "Spartak" vienībai. Kā uzsver policija, tiesībsargi kārtībai pilsētā īpašu uzmanību pievērsīs arī pēc spēles.

Policija izrādīja satraukumu par spēles norisi, jo tika saņemta informācija, ka pa ceļam uz futbola Čempionu līgas spēli Slovākijā šo hokeja spēli Rīgā gatavojās apmeklēt aptuveni 500 "Spartak" futbola fani, kuri ir pazīstami ar savu neprognozējamo uzvedību.

Valsts policija (VP) sadarbībā ar "Rīgas Dinamo" vadību un "Arēnas Rīga" administrāciju tika paredzējusi virkni drošības pasākumu, lai nepieļautu nekādas masu nekārtības vai huligāniskus incidentus, piemēram, "Spartak" faniem bija izveidota atsevišķa biļešu kase, atsevišķa ieeja, un arī sektori, kuros viņi atradīsies spēles laikā, tika īpaši norobežoti un tos pastiprināti uzraudzīja VP darbinieki. Spēles laikā līdzjutēji ar "Spartak" atribūtiku varēja atrasties tikai vieskomandas atbalstītāju sektorā. Lai nepieļautu pirotehnikas un citu aizliegtu priekšmetu ienešanu "Arēnā Rīga", kopā ar biļešu pārbaudi tika veikta arī pastiprināta drošības kontrole. Policija solīja spēles laikā sekot, lai no tribīnēm netiktu izkliegti aizskaroši vai naidu kurinoši saukļi un izteicieni, kas varētu provocēt nekārtības vai konfliktus.

LETA