Latvijas bobslejistiem vēl viena dubultuzvara Eiropas kausa posmā
Citi sporta veidi

Latvijas bobslejistiem vēl viena dubultuzvara Eiropas kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas bobslejistu Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna pilotētās ekipāžas svētdien Vinterbergas trasē Vācijā ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu Eiropas kausa trešā posmā otrajās četrinieku sacensībās.

Latvijas bobslejistiem vēl viena dubultuzvara Eiro...

Jāņa Miņina pilotētais četrinieks izcīnīja ceturto uzvaru četros Eiropas kausa posmos.
Jāņa Miņina pilotētais četrinieks izcīnīja ceturto uzvaru četros Eiropas kausa posmos.

Kaut sportisti veica divus braucienus, slikto laika apstākļu dēļ tika ieskaitīti tikai otrā brauciena rezultāti.

Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Mihailu Arhipovu un Intaru Dambi trasi veica 56,81 sekundē, par 0,10 sekundēm apsteidzot Maskalānu, kurš startēja ar stūmējiem Uģi Žalimu, Raivi Broku un Jāni Strengu.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja šveicieša Riko Pītera pilotētā ekipāža, kas Miņinam zaudēja 0,47 sekundes. Uz starta pavisam stājās 22 ekipāžas.

Kā ziņots, arī sestdien notikušajās pirmajās četrinieku sacensībās uzvaru izcīnīja Miņins, bet Maskalāns ierindojās otrajā pozīcijā.

Eiropas kausa kopvērtējumā četriniekiem pēc šīm sacensībām Miņins ar 600 punktiem ieņem pirmo vietu, bet Maskalāns ar 522 punktiem atrodas otrajā vietā. Tikmēr trešajā vietā esošajam krievam Ņikitam Zarharovam ir 440 punkti.

Trešdien pirmajās divnieku sacensībās Maskalāns kopā ar Broku izcīnīja piekto vietu, bet Miņins ar stūmēju Dreiškenu ierindojās pozīciju zemāk.  Savukārt ceturtdien otrajās divnieku sacensībās Miņins/Dreiškens ieņēma dalītu sesto vietu, kamēr Maskalāns/Broks ierindojās astotajā vietā.

Tikmēr pārējās Latvijas ekipāžas Oskars Melbārdis/Dambis un Žaļims/Raivis Zīrups divnieku sacensībās ieņēma attiecīgi astoto un 37. vietu (piedzīvojot kritienu) un 30. un desmito vietu.

Eiropas kausa kopvērtējumā divniekiem Miņins ar 532 punktiem dala pirmo vietu ar vācieti Frančesko Frīdrihu, bet Maskalāns ar 386 punktiem atrodas devītajā vietā. Melbārdis ar 252 punktiem ieņem 14. vietu, bet Žaļima kontā ir 151 punkts, kas viņam kopvērtējumā dod 18.pozīciju.

Pirmajā posmā, kas novembrī risinājās Īglsā, Austrijā, Miņina ekipāža uzvarēja abās četrinieku sacensībās. Savukārt otrajā posmā, kas notika Čezānā, Itālijā Miņina ekipāža uz goda pjedestāla stājās gan abās divnieku, gan vienīgajās četrinieku sacensībās, savukārt Maskalānam labākais rezultāts bija trešā vieta starp četriniekiem.

Kā ziņots, finansiālu problēmu dēļ Latvijas ekipāžas nepiedalīsies pirmajos četros Pasaules kausa posmos, kas risināsies Ziemeļamerikā, tāpēc startēs Eiropas kausa posmos.

LETA/Foto: AFP